Meyve salatası yaparken, bir pastanın üzerini süslerken veya misafirlerinizi önceden hazırlanan bir meyve tabağıyla karşılamak istediğinizde elma, armut ve ayva gibi meyveler çabuk kararırlar. 

Elma, armut ve ayvanın kararmasını önlemek adına en sık karşılaşılanı, meyveleri limon suyuyla ovmak veya limonlu suda bekletme yöntemidir. Bu yöntem belirli bir süre için işe yarar ve sonuç genellikle tatmin edici olmaz. Ancak belki de daha önce hiç duymadığınız bir kararma önleme yöntemi var; Meyveleri soyduktan sonra ballı suda 1-2 dakika bekletebilirsiniz. Sadece bir dolu çay kaşığı balı bir kase suya ekleyin ve meyvelerinizi bu karışımda bekletin. Bu yöntem sayesinde, meyvelerinizi birkaç saat boyunca kesildikleri haliyle saklayabilirsiniz.

Elma uzun süre nasıl saklanır?

Peki elmaları genel olarak uzun süreli nasıl saklayabiliriz? Elmaların saklanabileceği en ideal ortam, 0 dereceye yakın bir sıcaklıkta olan yerdir. Elmalarınızı buzdolabında veya camlı, mümkün olduğunca soğuk bir balkon alanında saklayabilirsiniz. Sundurma veya balkonda, elmalarınızı kutu veya torbalarda saklamanız tavsiye edilir. Pratik bir ipucu olarak, elmalarınızı hava almayan torbalarda depolayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi