Edirne jeolojik olarak aktif bir bölgede yer almaktadır. Şehrin bazı bölgelerinden geçen fay hatları bulunmaktadır. Bu fay hatları Edirne'yi deprem riski taşıyan bir bölge haline getirmektedir.

Edirne'nin deprem riski ilin ilçelerine göre değişiklik göstermektedir. Havsa, Meriç, Süloğlu ve Lalapaşa ilçeleri 4. derece deprem bölgesi olarak sınıflandırılmıştır. Şehrin diğer ilçeleri olan Uzunköprü ilçesi 3. ve 4. derece deprem bölgesi olarak sınıflandırılmıştır. Yani bölge bölge farklı riskler gözükmektedir. Diğer bir şehir olan İpsala ilçesi 2. ve 3. derece deprem bölgesi olarak bilinirken, Enez ilçesi ise 1. ve 2. derece deprem bölgesi olarak sınıflandırılmıştır. Fakat ülke olarak deprem ülkesi olduğumuz her zaman göz önünde bulundurularak her zaman tedbirli ve hazırlıklı olmakta fayda vardır.Edirne'de deprem riskini azaltmak için kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında eski ve depreme dayanıksız yapılar yenilenmektedir.

Edirne’de yaşayan vatandaşlar depreme hazırlıklı olmak için bazı önlemler alabilir. Bu önlemler arasında, deprem çantası hazırlamak, deprem sırasında yapılması gerekenleri öğrenmek ve deprem anında sakin kalmak örnek gösterilebilir. Fakat en önemlisi yaşanılan binaları doğru zemine ve dayanıklı malzemelerle inşa etmektir.

Kaynak: Haber Merkezi