Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eskişehir’in devletten aldığı payda 9. sırada olduğunu belirtti. Bozbey, Bursa'nın İstanbul'dan sonra en büyük ekonomiye sahip olmasına rağmen devletten aldığı payda 12. sırada yer aldığını vurguladı.

Mustafa Bozbey, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Bursa'nın büyük bir ekonomik güce sahip olduğunu ifade etti. İllerin devletten aldığı payları değerlendiren Bozbey, şu açıklamalarda bulundu:

“Genel idarenin yapacağı işler ve hizmetlerin son derece önemli olduğunu paylaşmak istiyorum. Bursa İstanbul'dan sonra en büyük ikinci ekonomisine sahip fakat ihracatta 4. sıraya düştük. Bursa devlete önemli katkılar sağlıyor ancak konu devletten aldığı paya geldiğinde Kocaeli'nin 10 sıra altında yer alıyor. Kocaeli nüfus oranına göre en fazla pay alan büyükşehirdir. 30 büyükşehir içinden, nüfus oranına göre İstanbul birinci sırada yer almıyor. Kocaeli 1'inci, İstanbul 2, İzmir 3, Erzurum 4, Ankara 5'inci sırada yer alıyor. Bu, kişi başı aylık gelir ve devletten aldığı payın sıralamasıdır. Sıralamaya devam edecek olursak, Mersin 6’ncı, Konya 7'nci, Tekirdağ 8'inci, Eskişehir 9'uncu, Muğla 10'uncu, Malatya 11'inci, Bursa ise 12'nci sırada”

“Devlet destekleri gözden geçirilmeli”

Mustafa Bozbey, devlet kanadından gelen desteklerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Muhabir: Fatih Arduç