Denizli Ege kültürünün başkalaşıma uğramadan kaldığı, özgün kültürlü şehirlerden birisidir. Denizli gerek kültürel yapısı, gerek örf anane gibi özellikleri açısından yıllardır aynı düzende ilerlemiş, bu nedenle demografik yapısının pek fazla bozulmadığı nadir şehirlerdendir. Şehir yapılanması açısından da son yıllarda büyük gelişme göstermiştir. Peki Denizli Avrupa şehirlerden hangisine benzer? Sorunun cevabı için bu kez İspanya’ya gidiyoruz.

Denizli geniş parkları, ferah ve ağaçlık bölgeleri bulunması ile İspanya’nın şehri olan Pamplona ile benzetilmiştir. Denizli son yıllardaki gelişmesi ile Avrupa şehirlerini aratmayacak düzenlemeleri sayesinde her geçen gün daha da gelişmekte değişmektedir.

Pamplona şehri her yıl Temmuz aylarında gerçekleşen boğa dövüşü festivalleri ile bilinir. Festivale bile gitseniz kalabalığın sessizliğini bu şehirde görürsünüz çünkü şehir küçük ve yerli halkı sakin bir şehirdir. Aynı şekilde Denizli de sessiz bir şehirdir. Eğlenme kültürlerinin yüksek olmadığı iki şehirde de genç nüfus yoğunluğu azdır. Bu nedenle yapay zeka bu iki sevilen şehri eşleştirmiş olmalı. Siz olsanız Denizli ilini hangi Avrupa şehri ile eşleştirirdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi