Edirne Osmanlı zamanından bu yana tarihi yapısıyla, yöresel özellikleriyle, ticari ve teknolojik gelişmeleriyle her geçen gün kendiyle yarışan, Türkiye’nin en batısında bulunan şehirdir. O kadar batıdadır ki Avrupa’dan sık ziyaretçi alır. Çünkü Türkiye sınırlarının batı bölgesi Edirne il sınırları ile çizilidir. Peki bu kadar Avrupa’ya yakın olan şehrin Avrupa şehirlerinden hangisine benzediğiniz merak ediyor musunuz?

Edirne, hem denizi olan hem karada birçok ziyaret yeri bulunan yerli ve yabancı turistlerin sık sık ziyaret ettiği illerden birisidir. Şehri bölen Meriç nehri sebebiyle köprüleri ve muhteşem manzaraları vardır. Edirne, İtalya’nın Venedik şehriyle eşleştirilmiştir. Venedik’in başlıca özellikleri arasında nehirlerin arasında bulunması ve şehrin nehir üzerine kurulu olması geçer. Görüldüğü üzere Edirne’nin içinden geçen Meriç nehri de Venedik ile benzetilmiş olmasının doğal olduğunu gösterir. 

Venedik, doğal güzellikleri ve mimarisi ile Dünya’ya adını duyurmuş görsel zevkinizi doyum noktasına ulaştıracak harika şehirlerden birisidir. Edirne de Osmanlı zamanından bu yana camileri, medreseleri, köprüleri, körfezi, denizi, nehri ile adını sık sık andırır. Yapay zekanın Edirne’yi eşleştirdiği Avrupa şehri Venedik’i siz nasıl buldunuz?

Kaynak: Haber Merkezi