Tavanızdaki yağ ve yanık lekelerini çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri sirke ve karbonat kullanmaktır.

İşte sizi bu zorlu görevden kurtaracak etkili yöntemler:

İlk olarak tavanın içine bir bardak su koyun ve kaynamaya başlayana kadar ocakta bekletin. Ardından 1 ölçek beyaz sirke, 2 kaşık karbonat ve 1 bardak suyu iyice karıştırın. Bu karışımı tavanın içine dökün ve bir süngerle yavaş yavaş lekeleri temizleyin. Ovalamaya bile gerek kalmadan tavanız parlayacak. 

Yanmış tava nasıl temizlenir?

Yanmış ve yağlı bir tavanız varsa, işte size yardımcı olacak birkaç pratik yöntem daha:

Tavanıza su ve bulaşık deterjanı ekleyin ve 15-20 dakika kaynatın. Bu şekilde yanıklar tavanın yüzeyinden sökülecektir. Tavanın ocaktan alınmasının ardından, 2 kaşık karbonatı tavanın dibine dökün ve ovalayın. Tavanız pırıl pırıl olacak. 

Eğer tavanızdaki yanıkları tahta kaşıkla temizleyebiliyorsanız önce bu işlemi yapın. Ardından tencereye 5 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve üzerine birkaç su bardağı su katıp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın üzerinden alın ve birkaç saat bekletin. Son olarak karbonatı bulaşık süngerine dökün ve tencereyi iyice ovalayarak su ile durulayın.

Bu pratik yöntemleri deneyebilir ve tavanızı kolayca temizleyebilirsiniz. Birçok temizlik uzmanı bu yöntemleri başarıyla kullanıyor. Artık dibi yanmış ve yağ bağlamış tavalarla uğraşmak zorunda değilsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi