Çankırı, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Doğal taşlar bakımında zengin olan Çankırı’da çoğu zaman mistik ve bilge bir hava hakimdir. Sakin bir yaşam tarzı arayanlar için ideal bir yer olan Çankırı’da insanlar okur-yazar ve bunun üzerine çalışan bir konumdadır.

Yapılan araştırmalar sonucu ise Çankırı'nın 2023 yılı ortalama IQ seviyesi, 90,2'dir. Bu puanla Çankırı, Türkiye'de 34. sırada yer almaktadır. Bu sonuç, Çankırı'da yaşayan bireylerin genel zeka düzeyinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve eğitim, iş, sosyal ilişkiler ve kişisel yaşamlarında başarılı olma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Ancak, bu sonucun kesin bir değerlendirme olduğunu söylemek mümkün değildir. IQ testleri, zeka düzeyini ölçmek için kullanılan standart bir araçtır, ancak bu testlerin eksiklikleri de bulunmaktadır. Örneğin, IQ testleri, kültürel faktörlerden etkilenebilir ve farklı zeka alanlarını eşit olarak ölçemeyebilir.

Tüm bunların referansında, Türkiye’nin en zeki şehirleri sıralamasında birinci şehir Eskişehir (105.2) olurken devamında Ankara (104.91) ve İzmir (104.51) gelmiştir. Sizin yaşadığınız şehir kaçıncı sırada?

Kaynak: Haber Merkezi