ORC Araştırma Şirketi tarafından 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılan araştırmada, katılımcılara 'Size göre muhalefetin en etkili milletvekilleri hangileridir?' sorusu yöneltildi.

Yapılan araştırmada şu sonuçlar elde edildi.

Ankette ilk sırada yüzde 17,8 ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yer alırken, onu yüzde 14,5 Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun izledi. Listenin üçüncü sırasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in yer aldığı görüldü.

Listede yer almayı başaran diğer isimler ise sırasıyla şu şekilde:

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, İstanbul Milletvekili Bülent Kaya.

                                                              ***

Evet efendim; anket sonuçları bu şekilde.

ORC Araştırma Şirketi’nin, her zamanki gibi yine oldukça objektif bir araştırma ortaya koyduğu bir gerçek.

Yine de belirtilen on milletvekili arasında, gözlerimiz bir ismi fazlasıyla aradı; Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt.                           

                                                            ***

Gelelim; listede Eskişehirli hiçbir ismin yer almamasına efendim...

‘Muhalefetin en etkili milletvekillerinin kim olduğu’ konusunda yapılan bu araştırmada; CHP’nin Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan listede kendilerine yer bulamadılar.

Açıkçası bu duruma pek de şaşırdığımız söylenemez.

Tamam; yasama faaliyetleri ile ilgili görevlerini eksiksiz olarak yerine getirdiklerine şüphemiz yok. Ancak gerek genel gerekse yerel siyasette, çok etkili olduklarını söylemek mümkün değil.

Üstelik bir muhalefet milletvekilinin, kullanmasına elverişli onca konu başlığı olmasına rağmen…

Hepsi bir yana; daha geçtiğimiz Pazar günü, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak kendilerini ‘bülten vekilciliği’ yapmakla suçladı ki ona bile yanıt vermediler.

                                                                    ***

Sonuç olarak; her ne kadar iktidar milletvekillerinin icra gücü daha yüksek olsa da icranın denetlenmesi ve doğru yönlendirilmesi adına muhalefet milletvekillerine önemli bir iş düşüyor.

Bunun yolu da elbette etkili siyasetten geçiyor.

Bu konuda, CHP Eskişehir milletvekillerinin öz eleştiri yapmalarında fayda var.

En nihayetinde; mevcut tablonun kendileri adına pek de hoş olmadığı aşikar.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Başarı, istenmediği yere gelmez.

- Arnold Palmer