Yaz aylarında Çanakkale'de ortalama sıcaklık 25-30 derece arasındadır. Havalar genellikle güneşli ve açıktır. Nem oranı yüksek olduğu için havalar bunaltıcı olabilir. Kış aylarında ise Çanakkale'de ortalama sıcaklık 5-10 derece arasındadır. Havalar genellikle yağışlı ve bulutludur. Kar yağışı da görülebilir.

Çanakkale'de en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos, en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'tır. Yıllık yağış miktarı Çanakkale'de oldukça fazladır. Yağışlar daha çok kış aylarında görülür. Rüzgar genellikle kuzeyden ve kuzeydoğudan eser.

Çanakkale'nin havası, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için idealdir. Yaz aylarında şehirde deniz ve güneş keyfi yapmak, kış aylarında ise tarihi yerleri ziyaret etmek ve doğa yürüyüşleri yapmak için biçilmiş bir kaftandır.

Çanakkale, dağlık ve engebeli bir araziye sahip olması sebebiyle şehrin farklı yerlerinde hava koşulları farklılık gösterebilir. Örneğin, dağlık bölgelerde hava daha soğuk ve yağışlı olabilir.

Çanakkale, Ege Denizi ve Marmara Denizi'nin kıyısında yer almasından dolayı deniz etkisi havaların daha ılık ve nemli olmasına sebep olmaktadır.

Çanakkale'nin havası genel olarak Akdeniz iklimi ile Marmara iklimi arasında olan sentezlenmiş bir iklime sahiptir. Güzel Çanakkale ilimizin her mevsimi ayrı güzel, her havası ayrı keyiflidir.

Kaynak: Haber Merkezi