Çanakkale, tarihi kaleleri, şahit olduğu savaşlar ve barışlar ile tam bir zafer şehridir. Deniz olan kıyısı ile tatil zamanında Çanakkale’ye gitme isteği uyandıracak güzelliktedir. Peki Çanakkale’nin bir eşi daha olabilir mi? Cevabı çok şaşırtıcı…

Yapay zeka her şehri bir Avrupa şehri ile eşleştirirken Kırklareli’ni Brüksel, İstanbul’u Roma, Ankara’yı Budapeşte ile eşleştirmiştir. Çanakkale’nin Avrupa’daki benzediği şehir için ise dümeni İspanya’ya çevirdik.

Çanakkale Avrupa şehirlerinden İspanya’nın Tarifa kenti ile benzetildi. Tarifa’nın uzun ve tertemiz sahil kıyıları tıpkı Çanakkale sahilleri gibi huzur ve güven veriyor. Aynı şekilde tıpkı Çanakkale’nin Assos’undaki kalelere benzeyen kaleleri de bu iki şehrin görsel olarak benzerliğini kanıtlıyor. Yapay zeka bu konuda yanılmamış görünüyor.

Tarifa küçük bir şehir olmasının yanında Okyanusa olan kıyısıyla liman kenti özelliğini taşıyor. Çanakkale’nin de deniz ticaretinin yüksek olduğunu düşünürsek sanıyoruz ki yaşam şartları da her iki şehirde birbirine benziyor. Peki siz olsanız Çanakkale’yi hangi Avrupa şehrine benzetirdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi