31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren CHP'de, aday adaylarının başvuruları 5 Aralık'ta sona erdi.

Eskişehir’de son gün gelen başvurularla rekor kırıldı denilse yeridir.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için başkan adaylığına tam 39 kişi başvurdu.

                                                      ***

Aday adayı başvurularının tamamlanmasıyla birlikte tablo iyiden iyiye netleşmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, başvurusunu yaparak adaylık tartışmalarına son noktayı koydu. Velakin bu sefer de ülke genelinde tartışmaların odağı oldu. Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart 2024 tarihinde 87 yaşında olacak olan Büyükerşen’in, 6. kez aday olmak için başvuruda bulunması, sosyal medyadan televizyonlardaki anchorman ve yorumculara kadar epey tepki çekti.

Açıkçası ülke genelinde Büyükerşen’e yönelik böylesi tepkilere pek fazla alışkın olduğumuz söylenemez. Velakin yaptığımız sokak röportajlarında da benzer tepkilerle karşılaşmış, Eskişehirlilerin Büyükerşen’in yerini genç bir isme bırakması yönündeki beklentisine tanık olmuştuk.

                                                              ***

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da aday adaylığını son gün açıkladı.

Bir süredir Başkan Kurt’un, Odunpazarı yerine Büyükşehir’e talip olacağı iddia ediliyordu. Gerek Odunpazarı’ndaki başarılı hizmetleri, gerekse öncülüğünü yaptığı değişim hareketinin kurultayda galip gelmesi, bu olasılığı fazlasıyla güçlendirmişti.

Ne var ki geçtiğimiz haftalarda “Hoca, ben adayım diyorsa ben aday olmam, değilim diyorsa bakarız şartlara” açıklamasında bulunan Başkan Kurt, sözünün arkasında durdu ve Büyükşehir’e talip olmayarak Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

                                                         ***

Ve gelelim Tepebaşı’na efendim…

Bu tarafta işler bir hayli karışık görünüyor.

Ahmet Ataç cephesinde, değişim hareketinin başarıya ulaşmasından bugüne derin bir sessizlik hakim. Kulis bilgileri de Tepebaşı’nda Ataç döneminin sona erebileceğine işaret ediyor.

Hal böyle olunca Gaye Usluer, Nuray Akçasoy, Atilay Dalgıç ve Recep Taşel gibi birbirinden güçlü isimlerin Tepebaşı Belediye Başkan Adaylığına talip olmalarına şaşırmamak lazım.

                                                             ***

Sonuç olarak Yılmaz Büyükerşen ve Kazım Kurt tarafında işler fazlasıyla yolunda görünürken, Ataç cephesi için aynı yorumu yapmak olanaksız.

Ahmet Ataç, CHP’deki değişim rüzgârından Eskişehir’de nasibini alan ilk isim olabilir.

Haddızatında Tepebaşı adaylığında, her türlü sürprize açık olmak gerekir.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Kıvılcımı söndürmeyen, ateşi zapt edemez.

-       Tolstoy