Burdur'un gelişmemesinde çeşitli faktörler etkili olmuştur. Bunların arasında coğrafi konumu oldukça etkileyici bir faktördür. Burdur Türkiye'nin iç kesimlerinde yer alan bir ildir. Bu durum, Burdur'un ulaşım ve ticaret açısından dezavantajlı olmasına neden olmuştur.
Bir diğer sebep ise Burdur’un tarihte şahit olduğu olaylardır. Burdur tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olmamıştır. Bu durum Burdur'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin sınırlı olmasına neden olmuştur.
Bu gibi faktörlerin etkisiyle Burdur Türkiye'nin diğer illerine göre daha az gelişmiş bir il konumundadır. Fakat her geçen gelişme göstererek kendi kalıbının dışına çıkmakta ve adını duyurmaktadır.
Burdur'un gelir kaynağı nedir?
Burdur'un gelir kaynağı, ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlin önemli tarım ürünleri arasında buğday, arpa, çavdar, mısır, şekerpancarı, nohut, anason, soğan, patates ve haşhaş vardır. Aynı zamanda Burdur hayvancılıkta da önemli bir yere sahiptir. Süt sığırcılığı, damızlık düve yetiştiriciliği ve koyun yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır.
Turizm de Burdur'un önemli gelir kaynaklarından biridir. Özellikle son yıllarda yapılan atılımlarla birlikle şehir turizm açısından tercih edilen şehirler arasına yerleşerek ekonomik gelir elde etme potansiyeline ulaşmıştır.