Saç kadınların en büyük ve en önemli aksesuarıdır. Bu nedenle güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak kadınlar için her zaman değerlidir. Reklamlarda gördüğümüz o dolgun, parlak ve gür saçlara kim sahip olmak istemez ki? Eğer istediğiniz buysa birkaç noktaya dikkat ederek ve düzenli bakımlar yaparak hayalinizdeki saçlara dokunabilirsiniz. 

Kadınlar kendilerini kötü hissettiklerinde ilk koştukları yer kuaförlerdir. İşte kadınlar için saç bu kadar önemli. Bakımlı ve gösterişli saçlar her kadının hayali. Peki böyle saçlara nasıl sahip olunur? Uygulayacağınız bakım ve rutinler sayesinde çok yakında sizlerde böyle saçlara sahip olacaksınız.

Sirkeli suyla saçlarınızı parlatın

Her ne kadar istemezsek de saçlarımız zaman zaman cansız, sönük ve karışık görülebilir.  Bu durumdan da kurtulmak elbette mümkün. Saçlarınız ne kadar canlı ve enerjik olursa bu durum size de yansır. En büyük aksesuarınızın saçlarınız olduğunu asla unutmayın. Parlak ve canlı saçlara sahip olmanın yolu sirkeden geçiyor. Sirke içerdiği asetik asit sayesinde saçlarınızı beslerken aynı zamanda kaybettiği canlılığını geri kazanmasını sağlayacaktır. Özellikle saçlarını parlatma konusunda oldukça başarılı olan sirkeli suyu düzenli kullandığınızda takdirde özlemini duyduğunuz parlak saçlara kavuşacaksınız. 

Sirkeli suyu hazırlamanın ve kullanmanın en kolay ve etkili yolu sprey şişesine karışımı hazırlamaktır. Ilık suya bir miktar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz bu karışımı duşa girmeden önce saç diplerinize ve boylarına uygulayın. 5-10 dakika arasını beklettikten sonra saçlarınızdan karışımı arındırın. 

Parlak, canlı ve sağlıklı saçlar için neler yapılmalı?

Öncelikle bilmemiz gereken ilk şey saçlarınızın özenli bir bakıma ve narin uygulamalara ihtiyacı olduğudur. Saçlarınızı asla kuru halde taramayın. Mutlaka uygun nemlendirici ya da saç açıcı ürünlerle fırçalayın. Saçlarınızın bakımını maske ve yağlarla destekleyin. Saç uçlarınızda zamanla meydana gelen kırıklar kötü görüntüye sebep olacaktır bu nedenle düzenli olarak kırıklarınızı aldırın. Isıdan mümkün olduğunda uzak durmaya çalışın. Uygun şampuanı kullanmak çok önemli. Saçlarınızın yapısına uygun şampuanı seçin. Bir diğer önemli husus ise saçlarınız için saten yastık kılıfı kullanmaktır. Saten kılıflar saçlarınızı kırmaz, elektriklendirmez ve nemini korumasına yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi