Eskişehir’in kanayan yarası olan o konu, sosyal medyada da gündem oldu.

Park, piknik ve mesire alanı gibi yerlerde alkol tüketildiğini gösteren fotoğraf ve yorumlar, acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülere pek çok kişiden tepki gelirken, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy göreve davet edildi.


Soruna kayıtsız kalmayan kişilerden biri de Askon Eskişehir Şube Başkanı Semih Ünlü oldu. Ünlü, ilgili paylaşımı etiketleyerek şu açıklamayı yaptı: “Uygun denetim mekanizmalarını çalıştırarak ve vatandaşları bilinçlendirerek kamuya açık alanlarda alkol tüketiminin kontrol altına alınması, birlikte yaşadığımız toplumun güvenliğini, refahını ve genel yaşam kalitesini korumak adına gereklidir. Eskişehir’de bu konuda gerekenin yapılması için ilgili tüm kurumlarımızı göreve davet ediyoruz.”
                                                            ***
Gazetemiz okurlarının hatırlayacağı üzere; bu sorun 2022’nin Ağustos ayında ‘YAŞANANLARA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?..’ başlığı ile Şehrin Yorumu köşesinde yer almış ve şu ifadelere yer verilmişti:

“Özellikle Sümer Mahallesi bu konuda başı çeken ve en fazla şikâyetin geldiği bölge olarak karşımıza çıkıyor. Sinanlı Sokak başta olmak üzere Porsuk Bulvarı Samimiyet Sokak ve Dede Korkut Parkı içerisinde hoş olmayan manzaralardan bütün mahalle halkı bıkmış durumda.

Malum bir söz vardır; ‘içki şişede durduğu gibi durmaz’ derler.

Bölge sakinlerinin anlattıkları ve gazetemiz editörünün bizzat olay yerindeki incelemeleri de bu sözü fazlasıyla doğruluyor…

Dahası böylesi taşkınlıkların önünü açan ve kafes dövüşlerini aratmayan görüntülere sahne olan bölgede, sadece alkol mü kullanılıyor diye düşünmeden edemiyor insan.

Daha başka neler kullanılıyor ya da nelerin ticareti dönüyor olabilir?

Bu noktada bir gerçeğin altını çizmekte fayda var:

Söz konusu durumun özgürlüklerle bağdaştırılacak bir tarafı olmadığı muhakkak. 

Şehrin merkezinde ve en gözde mahallelerinden birinde yaşanan bu çirkin görüntülere, özgürlük demek olanaksız.

İlla bir söz söylenecekse; ‘rezillik diz boyu’ denir o kadar…”
                                                            ***
Evet efendim; vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayet üzerine, kamusal görevimizi yaparak, yukarıdaki ifadelerle yetkilileri de göreve davet edeli bir yıldan fazla oldu.

Ne var ki geçen süre zarfında sorunun çözümü şöyle dursun, iş iyice çığırından çıktı.

Dahası; ilgili sorun Eskişehir sınırlarını bile aştı. Neredeyse tüm Türkiye, Eskişehir’de yaşanan bu rezaletin farkında.

Haddızatında; sahipsiz şehir diyorduk velâkin bu kadarı da fazla!

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Siz yola çıkmazsanız, çıkmaz yollar sizi bulacaktır.
-    Eddi Anter