Günlük işlerin yolunda gitmesi ve gelirlerin bereketli olması için dua eden insanlar, rızık ve bolluk için hangi bereket duasının uygun olduğunu öğrenmek istiyorlar. İşte bereket duasının okunuşu ve anlamı hakkında detaylar.

Kur'an'da Allah, “İnsan için kendi alın terinden başka hayırlı kazanç yoktur” demiştir. (Necm 53/59). Dolayısıyla, Müslümanlar arasında temiz ve hayırlı kazanç elde etmenin önemi büyüktür. Bereket ve rızık duası ise kişinin helal rızık kazancını artırmak için okuyabileceği bir dua türüdür.

Rızkın bereketlenmesi için okunabilecek dua

Rızık bolluğu ve bereketi artırmak için tavsiye edilen bir duadır. Sabah namazının sünneti ile farzı arasında bir kez Fatiha Şerif'i okuyup bu sevabı Peygamber efendimize (SAV) hediye ettikten sonra, aşağıdaki sekiz ismi şerifi zikrederse, Allah'ın fazlı ve keremiyle rızık sıkıntısına son verebilir, geçim endişesini giderir ve rızkını bolca artırır.

Yâ Allâhu Yâ Hayyu Yâ gayyûmu Yâ Vâhidu Yâ Ehadu Yâ Vâcidu Yâ Cevâdu Yâ Kerîm. İnfahnî minke bi nefhati hayr. İnneke alâ külli şey in gadîr.

Rızık duası Türkçe okunuşu

Ey Allahım! Ey gerçek hayat sahibi! Ey her şeyi yöneten! Ey bir olan! Ey tek olan! Ey zengin! Ey cömert! Ey kerem sahibi tarafından bana bir hayır esinti bahşet. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.

Kaynak: Haber Merkezi