Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi önündeki arsada düzenlenen yöresel ürünler festivaliyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Başkan Kurt, “Sorun şudur, bir hafta önce Sümerparkta bir festival yapıldı. Ne Ticaret Odası’nın ne Esnaf Odası’nın gıkı çıkmadı. Niçin Odunpazarı’nın önündekine bağırıyorlar da oraya ses çıkarmıyorlar. Yine on gün önce Karadenizliler Derneği Kanlıkavak’ta bizim alanımızı işgal ederek bir festival yaptı, niçin ses çıkarmadılar, kutlamaya gittiler. Stant başına kaç para aldıklarını ben biliyorum. Bu doğru bir şey değil. Eskişehir’de her hafta neredeyse on tane kermes oluyor. Hiçbir gurubun, hiçbir partinin, hiçbir esnaf odasının gıkı çıkmıyor. Ama Odunpazarı Belediyesi Eskişehirspor’a katkı sunacağım diye bir iş yapıyor bizi eleştiriyorlar, gazetelerde manşet, televizyonlarda flaş haber, böyle bir şey yok.” açıklamasında bulundu.

                                                                  ***

Evet efendim; Başkan Kurt’un konuyla ilgili sözleri bu şekilde.

Köşemizin müdavimlerinin hatırlayacağı üzere; peş peşe yapılan bu sözde festivallerin, ekonomik olarak zor günlerden geçen Eskişehir esnafına darbe vurmasının yanı sıra halk sağlığı açısından da büyük bir tehdit unsuru olduğunu daha önceki yazılarımızda defaatle belirtmiştik.

Gelin görün ki Başkan Kurt’tan özeleştiri yapmasını ve hatasını kabul etmesini beklerken, çeşitli mazeretlerin arkasına sığındığına tanık oluyoruz.

                                                                ***

Neymiş?

Kanlıkavak’ta da birileri festival yapmış ama kimse ses çıkarmamış…

Madem öyle Sayın Kurt’a sormak lazım: Park alanı işgal edilerek yapılan bu festivale neden seyirci kalmış?

İşgaliye cezasını kesersiniz ve gerekirse kolluk kuvvetleriyle alanı taliye ettirirsiniz, bu kadar basit.

                                                                ***

Neymiş?

Eskişehir’de her hafta neredeyse on tane kermes oluyormuş ama hiçbir gurubun, hiçbir partinin, hiçbir esnaf odasının gıkı çıkmıyormuş…

Sayın Kurt’a yine sormak gerekiyor:  Ruhsatsız olarak açılan veya ruhsata aykırı olarak işletilen işyerleriyle ilgili olarak ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’ hükümlerine göre işlem yapmak belediyenin asli görevi değil mi?

Gönderirsiniz görevlileri kapatırsınız efendim.

                                                                  ***

Neymiş?

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehirspor’a katkı sunacağım diye bir iş yapıyormuş ama eleştiriyorlarmış...

Sayın Kurt’a bu hususu da sormak lazım; bir organizasyonun, Eskişehirspor’a mali destek sağlaması yapılan işin doğruluğu konusunda tek başına yeterli bir kriter mi?

Vergisini ödeyen ve güçlükle ayakta duran şehir esnafını, perişan etmesinin bir önemi yok mu?

Bunun yanı sıra Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin yapmış olduğu denetimde de ortaya çıktığı üzere; festivalde satışı yapılan pek çok gıda maddesinin mevzuata aykırı olmasının ve halk sağlığını tehdit etmesinin de hiçbir önemi yok mu?

Ve son olarak efendim; neymiş?

Böyle bir şey yokmuş.

İşte Başkan Kurt’a bu sözünde sonuna kadar katılıyoruz.

Evet efendim; bizce de böyle bir şey yok!

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır.

-         Socrates