Türkiye Basketbol Erkekler 2. Lig’de galibiyetle tanışan Eskişehir Birey Koleji İstanbul’dan mutlu dönüyor.

TB2L 6. hafta mücadelesinde temsilcimiz İstanbul Vefa deplasmanında çok kritik bir galibiyete imza attı. Ligin ilk haftasında Sakarya BŞB maçında sakatlanan Berkay Kutlunun takıma katılması, Aydın ve Enes Tunç transferiyle de kadrosunu güçlendiren Eskişehir Birey Koleji 75-67’lik skorla galip geldi.

Karşılaşma TBF TV 'de canlı yayınlandı. Maçtan sonra galibiyeti coşkuyla kutlayan temsilcimizde kaptan Utku 24 Aralıkta Beylikdüzü ile oynanacak ilk yarının son maçında Eskişehir halkına destek çağrısında bulundu.

İstanbul’da Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinden son çeyreğine kadar üstün bir oyun sergileyen Birey Koleji sporcuları ilk çeyreği 6 sayılık farkla 23-29 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Vefa takımı 6 sayılık farkı kapattı 16-10 önde tamamladığı ilk devre 39-39 sona erdi.

Üçüncü çeyrekte başa baş mücadelenin sergilendiği karşılaşmayı 1 sayılık farkla Vefa, Birey Koleji önünde 59-58 önde tamamladı.

Son çeyrekte rakibi karşısında üstünlüğü ele geçiren temsilcimiz Eskişehir Birey Koleji takımı bu çeyrekte 17 sayı bulurken Vefa sadece 8 sayı bulabildi. Mücadele 9 sayılık farkla Birey Koleji’nin 67-75’lik üstünlüğü ile sona ererken bu sezon 6.hafta karşılaşmasında galibiyetin sevinci yaşandı.

Kaynak: Haber Merkezi