Eskişehirspor adına oldukça önemli bir viraja giriyoruz. Çok yakında Olağanüstü Genel Kurul yapılacak.

Konuya dair Eskişehirspor yönetimi tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde:

"Yönetim Kurulumuzun bu akşam yapılan toplantısında Haziran ayının ilk haftasında Olağan Mali Genel Kurul ile Olağanüstü Seçimli Genel Kurulumuzun birlikte yapılması için gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Pandemi koşulları nedeniyle alınması gereken yasal izinler tamamlandığında Olağan Mali Genel Kurul ile Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’un yeri ve tarihi camiamızla paylaşılacaktır.”

Durum böyleyken, mevcut başkan Mustafa Akgören’in görevine devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Bu noktada transfer yasağının kalkıp kalkmayacağı hususunun Akgören’in kararında etkili olacağı ifade ediliyor.

Öncelikle belirtmekte fayda var Başkan Akgören ve ekibi kulübün en zor günlerinde Eskişehirspor’a sahip çıktılar. Sportif anlamda pek bir başarı sergileyemeseler de zor gününde kulübe sahip çıkarak, kayyuma doğru giden bir yolun önünü kestikleri için kendilerini kutlamak lazım.

Tüm bunlarla birlikte Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı için kulislerde konuşulan bazı isimler var.

Sinan Özeçoğlu, Kaan Ay, Nebi Hatipoğlu konuşulan isimler arasında başı çekiyor.

Her üç isimde geçmiş dönemlerde Eskişehirspor’da başkanlık yapmış kişiler.

Bu noktada öne çıkan isim olarak ise Kaan Ay’ı söyleyebiliriz. Ay, görev yaptığı dönemde oldukça başarılı bir grafik sergilemişti. Takımın ligde kalmasıyla birlikte önemli mali sorunların da üstesinden gelen Kaan Ay’ı, ne hikmetse taraftarlar istifaya çağırmıştı. Bu konu üzerine çok söylenebilir de şimdilik virgül koyalım efendim.

Başkanlık için niyetli olan bir diğer isim ise Sinan Özeçoğlu. Lakin aile meclisinin bu konuya sıcak bakmaması Özeçoğlu’nun adım atmasını engelliyor.

Özeçoğlu, halihazırda Eskişehir Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Aynı zamanda ismi önümüzdeki yıl yapılacak olan Eskişehir Sanayi Odası seçimlerinde Başkan adayı olarak da geçiyor.

Özeçeoğlu’nun Sanayi Odası Başkanlığı ilgili düşünceleri, Eskişehirspor’la ilgili alacağı karara yön verecektir.

Özeçoğlu’nun, kongrede aday olarak sürpriz yapması oldukça düşük bir ihtimal diyebiliriz.

Ne demişler emir demiri keser efendim…

Kulislerde dile getirilen bir diğer isim ise Nebi Hatipoğlu. Eskişehirspor bir alt lige düşmeseydi Hatipoğlu’nun başkanlık için kolları sıvayacağı ne var ki mevcut durumda kendisini şimdilik geri çektiği kulağımıza gelen bilgiler arasında.

Bu noktada Nebi Hatipoğlu’nun sahaya çıkmayacağı kesin gibi gözüküyor.

Sonuç olarak Başkanlık koltuğunun, Mustafa Akgören ile Kaan Ay arasında gidip geleceğini söyleyebiliriz.

Bu konuda tek pürüzün Akgören ve ekibinin görev devri halinde kulübe verdikleri borçları peşin olarak tahsil etmek istedikleri iddiası.

Bu noktada anlaşma sağlanırsa Kaan Ay’la Eskişehirspor adına yeni bir sayfa açılır diyebiliriz.

Eskişehirspor sevdasını hemen herkesin bildiği Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un taraflara ağabeylik yaptığını ve konuyu oldukça yakından takip ettiğini de belirtmekte fayda var.

Sayın Kurt’un da ağırlığını koymasıyla bir noktada uzlaşma sağlanacağı muhakkak.

Ne diyelim?

Eskişehir’in en büyük markası olan Eskişehirspor’umuz için en hayırlısı olsun diyelim…

Bendeniz Pazartesi yine buradayım.

Beklerim efendim…