AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Sivri, mecliste yaptığı konuşmada son yaşanan yağışlardan sonra pek çok mahallede su baskınları yaşandığını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni alt yapıya gereken yatırımları yapmamakla suçladı.

Sayın Sivri’nin bu eleştirisine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce şu şekilde yanıt verdi:

‘Özellikle son dönemde ESKİ’ye büyük yatırımlar yaptık alt yapı ile ilgili. Ne yazık ki alt yapı çok maliyetli bir yatırım. Bir kreş açarsınız çok ses getirir halkta çok karşılık bulursunuz ama onun yüz katını alt yapıya harcarsınız kimse bilmez, hatta hep şikayet eder. Nereden çıktı bu der. İlçelerin alt yapılarını tamamlamaya çalıştık. Şehir merkezindeki sıkıntıları biliyoruz. Noktaları da biliyoruz çözmek için elimizden gelen çabayı da gösteriyoruz.’

                                                                    ***

Evet efendim; tarafların açıklaması bu şekilde.

İki tarafın yaklaşımı da son derece yapıcı ve oldukça güzel.

                                                                     ***

Ancak Başkan Ünlüce’nin, Ahmet Sivri’ye yanıt verirken yaptığı öyle bir kıyaslama var ki şaşırmamak gerçekten mümkün değil.

Başkan Ünlüce, ‘bir kreş açarsınız çok ses getirir, halkta çok karşılık bulursunuz ama onun yüz katını alt yapıya harcarsınız kimse bilmez’ yorumunda bulunuyor.

                                                                     ***

Tamam; yorum belki doğru olabilir ancak konuyla ilgili önemli bir ayrıntıyı da gözden kaçırmamak gerekiyor.

Şöyle ki:

Ünlüce’nin atıfta bulunduğu kreş konusu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un oldukça önem verdiği vizyon projelerinin başında geliyor. Kurt, bugüne kadar yirmiye yakın kreş açtı ve bundan sonra da açmaya devam edeceğini belirtiyor.

Kazım Kurt’un kreşler konusundaki hassasiyeti ve hizmetleri ortadayken, Başkan Ünlüce’nin kreş açma hizmetini basite indirgemesi ve popülist bir yaklaşım olarak değerlendirmesi oldukça manidar.

Hal böyle olunca da akıllara ister istemez şu soru geliyor: Başkan Ünlüce, bu sözleri Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt için mi söyledi?

                                                                        ***

Açıkçası şunu çok iyi biliyoruz: Başkan Ünlüce, gereksiz polemiklerden ve parti içerisindeki çatışmalardan uzak durmaya çalışan bir siyasetçi.

Dolayısıyla ‘doğrudan’ Kazım Kurt’u kast ettiğine pek de ihtimal vermiyoruz.

Ama Ahmet Sivri’nin eleştirisine yanıt vereyim derken, farkında olmadan baklayı ağzından çıkarmış olabilir mi?

İşte işin bu yanını gerçekten bilemiyoruz.

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…               

GÜNÜN SÖZÜ:

Ya susmak ya da suskunluktan daha kıymetli bir söz söylemek gerekir.

-       Pisagor