Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararname ile Eskişehir Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar merkeze çekilerek Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. 

Başarılı Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile ilgili bu gelişme pek çokları adına sürpriz olsa da, köşemizin müdavimlerinin pek fazla şaşırmadığına eminim.

                                                      ***

Sebebine gelirsek; 30 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan köşe yazımızda, bürokraside yaşananları şu şekilde özetlemiştik:

‘Eskişehir bürokrasisinde baş döndüren bir atama rüzgarı yaşanıyor.’

Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş: 29 Mayıs 2023 tarihinde yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece bir gün sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından görevinden alındı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız: 26 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre: 12 Temmuz 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yerine Sinan Aydın atandı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge: 18 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Uğur Bilge’nin yerine, Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici atandı.

Şehir bürokrasisinin temel taşları diyebileceğimiz beş kurum: Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü…

Genel seçimlerden sonraki sadece beş aylık süre zarfında, bu beş kurumdan dördünün başındaki isim değişti.

Sadece Eskişehir İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar yerinde kaldı. 2 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Yaman Ağırlar görev yerini korudu. Velakin ‘Eskişehirli bir siyasetçinin’ ilgili kararname öncesi, Ağırlar’ı göndermek için büyük bir gayret gösterdiği velakin başarılı emniyet müdürünün Ankara’daki ağırlığı sebebiyle bu girişimin sonuçsuz kaldığı ifade ediliyor.

                                                                ***

Evet efendim: Bu sözlerimizin üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar’ın Eskişehir’deki görevi sona erdi.

Başarılarıyla filmlere ve dizilere konu olan ve üç yılı aşkın bir süredir görev yaptığı Eskişehir’de suçlulara göz açtırmayan İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar’ın, Eskişehir serüveni aslında daha uzun sürebilirdi.

Nasıl mı?

Bazı siyasilere ve yoldaşlarına el pençe divan dursaydı. Doğruları konuşmasaydı, işini titizlikle yapmasaydı. Haddızatında tribünlere oynasaydı…

Ama Yaman Müdür bu yolu tercih etmedi!..

Dosdoğru bir şekilde atadan beri en iyi bildiği işi; polisliği ve polis üniforması taşımanın gereğini yaptı.

                                                            ***

En nihayetinde; Eskişehir’den bir ‘Yaman Müdür’ geçti efendim.

Öylesine güzel izler bıraktı ki her zaman şükranla anılacak.

Ve yıllar geçse de asla unutulmayacak…

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Yolu doğru olanın, yükü ağır olur.

-       Anonim