Vali Yardımcısı Altun: “2023 yılı Aşık Veysel yılı olarak ilan edildi”
Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun Aşık Veysel’in yaşamını ve eserlerini anıp gelecek nesillere aktarmanın önemine vurgu yaparak konuşmasına şu şekilde devam etti: “Aşık Veysel’in sanatının ve düşüncelerinin önemini vurgulamak adına 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı tarafından Aşık Veysel Yılı ilan edildi. UNESCO da Aşık Veysel’in ölümünün 50. yılını anma programına almış bulunuyor. Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım, Kara Toprak ve Dostlar Beni Hatırlasın gibi birçok değerli eseri hala insanlar tarafından dinlenmekte ve hatıraları yaşatılmaktadır.”
TÜDAM Müdürü Şahin: “Anadolu irfanını dışa vuran en önemli isimlerden biri Aşık Veysel’dir”
TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Haşim Şahin de konferansta şunları söyledi: “Bu yüzyılda en etkili isimlerden biri Aşık Veysel. Anadolu irfanı dediğimiz kültürü din ve mezhep ayrımı yapmaksızın insanı öne çıkaran, insanın ölüm dünyasına hitap eden aynı zamanda gönlündeki feryadı sazıyla sözüyle dışa vuran en önemli isimlerden birisi Aşık Veysel’dir.
Doç. Dr. Bayraktar: “Aşık Veysel değerlerimizi yansıtan önemli bir kıymet”
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar ise Aşık Veysel’in sadece yerel değil aynı zamanda ulusal ve evrensel değerlerimizi yansıtan önemli kıymetlerimizden biri olduğunun altını çizerek Aşık Veysel’in yaşamına dair bilgileri katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Bayraktar sözlerinin devamında şunları aktardı: “Aşık Veysel’in şiirlerini okumak ezberlemek bambaşka bir güzellik. Onun dünya görüşünü onun hayata bakışını projelendirip genç kuşaklara anlatmak çok önemli. Aşık Veysel değerlerimizi yansıtan önemli bir kıymet, çocuklarımıza daha iyi anlatılmalı. Çocuklarımızın, gençlerimizin onun sevgi dilini anlamalarını sağlamalıyız.”
Konferansın sonunda Gonca Çiçek ve Tolgahan Tiktaş tarafından verilen dinleti ile Aşık Veysel’in eserleri katılımcılarla buluştu.
KAYNAK: Haber Merkezi