Siyaset kulislerinde bir anket tartışması var ki aldı başını gidiyor.

Yaklaşık bir haftadır şehrin işlek caddelerinde birkaç kişi tarafından, AK Parti seçmeninin eğilimini ölçmek amacıyla yapıldığı öne sürülen bir anket çalışması gerçekleştiriliyor. Vatandaşlara ‘Bu Pazar seçim olsa Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aşağıdaki isimlerden hangisine oy verirsiniz?’ sorusu yöneltiliyor.

İlgili sorunun altında ise fotoğraflarıyla birlikte sekiz isim yer alıyor.

Bu kişiler; Ali Acar, Özkan Alp, Hikmet Çelik, Murat Özcan, Veli Görkem Pala, Burhan Sakallı, Hamit Yüzügüllü ve Hasan Hüseyin Köksal.

                                                                     ***

Anket çalışması iyi hoş velakin yapılan işte bir tuhaflık var.

Öncelikle şu soruyu yanıtlamak gerek: Böyle bir anketi kim niye yaptırır?

Anketin AK Parti Genel Merkezi tarafından, Odunpazarı’ndaki seçmenin genel eğilimini ölçmek amacıyla yaptırılması beklenir.

Zaten pek çok kişinin düşüncesi de bu şekilde: ‘Anketi AK Parti yaptırıyordur ve bu sekiz isimden biri Odunpazarı belediye başkan adayı olacaktır.’

Bendenize sorarsanız; o soğuk espriyi yapmanın tam sırası efendim.

Peki buna kim inanır?..

                                                                     ***

Genel merkezden herhangi bir bilgi almaksızın, söz konusu anketin AK Parti’nin karar vericileri ile organik bir bağı olmadığını öngörmek mümkün.         

Gerekçelerini tek tek sıralayalım efendim…                                                            

·         Bahsi geçen isimlerden Ali Acar dışındakiler,  aday adaylıklarını resmi olarak açıklamış değiller. Hadi Acar açıkladı, tamam diyelim. Aday adayı olmayan velakin Odunpazarı adaylığına son derece niyetli oldukları bilinen diğer yedi ismi kim nasıl takdir etti?

·         Yerel seçimler sadece Odunpazarı’ndan mı ibaret? Büyükşehir ve Tepebaşı için neden bir anket çalışması yapılmadı?

·         AK Parti anket çalışmalarını önemseyen bir partidir. Ne var ki hiçbir zaman, neredeyse davul zurna eşliğinde diyebileceğimiz böylesi aleni bir anket gerçekleştirmez.

·         Ve son olarak efendim; anketin başlığında ismi yer alan araştırma şirketini internette araştırdık velakin tek bir kayda rastlamadık.

                                                                           ***

Sonuç olarak; çokça konuşulan bu anketin AK Parti tarafından yaptırılmadığına ve bir kurgu olduğuna dair kanaat ağır basıyor.

Haddızatında; birilerinin yine siyaset mühendisliğine heveslendiği akıllara geliyor...

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ

“Kendi yolunda yanlış gitmek, başkasının yolunda doğru gitmekten iyidir.”

Dostoyevski