Dün öğle saatlerinde oldukça flaş bir gelişme yaşandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal istifa ederken, yerine vekaleten YÖK üyesi olan Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.

                                                              ***

Rektör Fuat Erdal’ın hiç beklenmedik bir anda istifa etmesi (!)  pek çok soru işaretini beraberinde getirdi.

En başta da; istifa mı etti yoksa istifa etmek zorunda mı bırakıldı?

Bu sorunun yanıtı zaman içerisinde belli olacak.

                                                            ***

Bir diğer yandan Fuat Erdal’ın yerine Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın gelmesi ise gerek akademi dünyasında gerekse Eskişehir kamuoyunda sevinçle karşılandı.

Prof Dr. Kemal Şenocak, akademik alanda yapmış olduğu çalışmalarla ülke sınırlarını çoktan aşmış ve uluslar arası arenada almış olduğu ödüllerle başarılarını taçlandırmış bir isim.

Eskişehirliler ise kendisini daha çok; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığı dönemdeki başarılı çalışmalarıyla tanıyor.

2018-2022 yılları arasında dört yıl boyunca ESOGÜ Rektörü olarak görev yapan Sayın Şenocak’ın yaptığı hizmetleri köşemizde tek tek saymak elbette olanaksız.

Yine ilk aklımıza gelenler şunlar:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesine, bambaşka bir vizyon kazandırdığına ve ESOGÜ’yü sadece Türkiye’nin değil dünyanın en başarı üniversitelerinden biri yaptığına hep birlikte tanık olduk.

Sayın Şenocak’ın başarıları sadece akademik ve idari alanlarla da sınırlı kalmadı. Sıkça dile getirilen velakin bir türlü temenniden öteye geçemeyen; ‘üniversiteler şehirle bütünleşmeli’ söylemi de yine Rektör Şenocak döneminde hayat bulmuştu.

Tüm bunlarla birlikte Sayın Şenocak, üniversite ile sanayi arasında önemli bir köprü kurdu. İnovatif projelere öncülük etmesinin yanı sıra, Eskişehir’in önde gelen pek çok sanayi kuruluşlarıyla işbirliği protokolleri ve seminerleri düzenledi.

Bu minvalde başta nitelikli insan kaynağı sağlamak olmak üzere, Eskişehir sanayisinin inovasyon ve katma değeri yüksek ürünler üretebilmesine kadar pek çok alanda desteklerine şahit olduk.

                                                                 ***

Sonuç olarak: Prof. Dr. Kemal Şenocak, şehirde o kadar güzel izler bıraktı ki Eskişehir’le bir kez daha yolunun kesişmesi hemen herkes tarafından sevinçle karşılandı.

Ne mutlu Sayın Şenocak’a, ne mutlu Eskişehir halkına…

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

"Var olan tüm güzel ve iyi şeyler daima özgürlüğün ve özgün olmanın meyveleridir."

John Stuart Mill