Gerginliği aşamadık, ama umudumuz var

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Stadı’nda oynanan karşılaşmada Anadolu Üniversitesi, sahada istediği sonucu alamasa da Var, takımının sadece üç gün birlikte antrenman yaptığını hatırlatarak, “Oyuncularımızın performansını değerlendirdiğimizde, onlardan istediğimiz çoğu şeyi sahaya yansıttıklarını gördük. Mağlubiyet her zaman zor bir sonuçtur ama bu maç bize birçok şey öğretti. Gerginlik, futbolcularımızın oyununa etki etti ve bu durumu aşmak için daha fazla çalışacağız” dedi.

Savunma stratejisi işledi

Bursaspor karşısında savunma stratejisinin başarılı olduğunu belirten Var, rakibi etkili bir şekilde ofsayta düşürdüklerini ve onların oyun tarzına ayak uydurmadıklarını söyledi. “Bursaspor’un oyun planını iyi analiz ettik ve buna göre 3’lü savunma ile rakibi ofsayt tuzağına düşürdük. Onlardan çekinmedik ve sahaya cesurca çıktık,” diyerek takımın sahadaki kararlılığını vurguladı.

Hakem kararları tartışma yarattı

Maç sırasında hakemlerin tartışmalı kararlarına da değinen Var, bazı pozisyonlarda hakemlerin takdir haklarını Bursaspor’dan yana kullandığını dile getirdi. “Hakemler de insan, elbette hata yapabilirler. Ancak maç içinde verdikleri bazı kararlar, bizim moralimizi etkiledi. Yine de bu, bizi yolumuzdan alıkoymayacak” diye konuştu.

Gelecek için umutlu mesajlar

Mağlubiyete rağmen takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Var, “Bu maçı geride bıraktık ve artık geleceğe odaklanıyoruz. Oyuncularımın daha dirençli hale geleceğine inanıyorum. Takım olarak her zaman kendi oyun tarzımızı sahaya yansıtmaya çalışacağız ve rakip kim olursa olsun onlardan puan alabileceğimizi göstereceğiz,” diyerek gelecek maçlar için umutlu bir tablo çizdi.

Kaynak: Spor Servisi