2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta zorlu ekiplerle vereceği şampiyonluk yarışının başlamasına kısa bir süre kala Teknik Direktör İbrahim Baş, iki oyuncu transferinin yapılmasını bekliyor.

Yeni sezonda saha içinde mecburi olarak üç genç oyuncu oynatmak zorunda olduklarına dikkat çeken teknik patron Baş, “Gençler konusunda alınmış bir karar var. Sahaya çıkacak kadroda 11 içerisinde 3 tane genç oyuncu bulundurmak zorundayız. 8 kişilik kadro planlayıp, 3 genci de doğru şekilde kullanmak gerekiyor. Bu kural tüm takımlar için geçerli. Gençleri nerede nasıl kullandığınız çok önemli. Ben bu konuda asla mazeret üretemem çünkü bizim Elit Liginde oynayan bir U19 takımımız var. İç sahada oynadığı maçları ve antrenmanları takip ediyoruz. Gerektiği anda A takıma bir oyuncuyu dahil etme gibi bir rahatlığımız var. Rakip takımların böyle bir rahatlığı yok” dedi.

Çok iyi mesafe kat ettik

Teknik Direktör İbrahim Baş yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Yönetim kurulu ile kadro hakkında sürekli görüşüyoruz. İçerideki oyuncuların maddi sorun yaşama ihtimali doğarsa transfer yapmak bu aşamadan sonra sıkıntı yaratır. Şu ana kadar oldukça iyi bir mesafe kat ettik. Oyuncuların maddi sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Kaleci transferi konusunda durum şöyle. Turgut iyi bir kaleci. İki tanede genç kalecimiz var. Herhangi bir olumsuz durumda yaşanacak bir sıkıntıda ciddi riskler doğar. Çünkü Eskişehirspor’un bu ligi ikinci bitirme lüksü yok. Ufak tefek nedenlerle şampiyonluktan uzak kalamayız. Yönetime böyle bir ihtimal olmaması adına talepte bulunduk. Bir kaleci alabilirsek çok iyi olur. Orta saha transferi konusunda da önde pres yapan bir oyuncu istedik. Kerem Eryılmaz’ın sakatlık durumu var. Cezalı oyuncular olabiliyor. Maddi problem oluşturmayacaksa bu transferleri istiyoruz. Son kararı yönetimimiz verecek.”

Kaynak: Spor Servisi