14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine kısa bir süre kala kritik bir gelişme yaşandı. DSP, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal; "DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP'nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık. DSP parlamentoda olacak. AK Parti listelerinden orada olacak." açıklamasında bulundu.

                                                            ***

Bu kritik gelişmenin hemen ardından ise Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Şehir Gazetesi’ne yaptığı açıklamayla DSP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir’in önde gelen siyasetçilerinden biri olan Sayın Tambova’nın açıklamasının satır başları şu şekilde:

“Yaklaşık olarak 5 dönem ve 12 yıldır, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, şu saat itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanın; PM’nin onayı olmadan, Cumhur İttifakına katılacağımız yönünde almış olduğu kararı desteklemiyor ve bu kararı tanımıyorum. Böylesi bir karar benim için yok hükmündedir; zira aylardan beri, bu düşüncenin tamamen karşında olmuş ve bu konudaki görüşlerimi de partimin yetkili kurullarında açıkça beyan etmiştim.”

                                                                 ***

Peki Dilara Tambova’nın bu tavrını nasıl yorumlamak gerek?

Gelinen noktada bir konunun altını çizmekte fayda var:

Olayların geliştiği Cuma gününe kadar, DSP kanadından Cumhur İttifakına yönelik oldukça sert eleştiriler yapılıyordu. Dilara Tambova da genel başkan yardımcısı unvanıyla bu konuda başı çekiyordu. Açıkçası eleştirdiği ya da temas ettiği pek çok noktada da haklıydı. Kendisinin ve partisinin idealleri uğruna durmaksızın mücadele ediyordu. Üstelik tüm bunları hazine yardımı olmayan bir partide kendi kısıtlı imkânlarıyla gerçekleştiriyordu.

                                                             ***

Ne var ki 5 dönem ve 12 yıldır büyük özveriyle görev yaptığı partisinde hiç beklemediği bir durumla karşılaştı. Ya dün yanlış dediklerine bugün doğru diyecekti ya da görevinden istifa edecekti. Tambova ilkeli bir duruş sergiledi ve görevinden istifa etti.

tambova-ilkeli-bir-tavir-sergiledi-sehirin-yorumu

Sayın Tambova’nın, söz konusu tavrının oldukça sıra dışı olduğu muhakkak. Ülke siyasetinde istifa mekanizmasının çalıştığına kolay kolay şahit olamıyoruz. Biat kültürünün fazlasıyla hakim olduğu bir siyaset mecrasında oradan oraya sürükleniyoruz.

Hal böyleyken; Dilara Tambova yaşananlara siyasette eşine az rastlanır örnek bir tavırla yaklaştı.

Şüphe yok ki; ilkelerinden taviz vermeyerek, siyaset tarihine de adını altın harflerle yazdırdı.

Yorum sizlerin…

tambova-ilkeli-bir-tavir-sergiledi-sehirin-yorumu-1

ŞEHİR KONUŞUYOR…

Şehir Gazetesi, sokak röportajları ile şehrin nabzını tutmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta iki farklı röportajla sizlerle birlikteydik.

Bundan sonra da her Salı ve Cuma günü saat 18:00’de ekranlarınızda olacağız. Tarafsız, ilkeli, bağımsız ve gündem yaratan habercilik anlayışımızla, bir kez daha Eskişehirlilerin sesi olmaya çalışacağız.

Bu amaçla Eskişehir sokaklarındayız.

Siz de ne vakit Şehir mikrofonunu görürseniz, gelin bize katılın. Düşüncelerinizi, görüşlerinizi bizlerle ve Eskişehirlilerle paylaşın.

                                                               ***

Yayınlarımızla daha şimdiden yüz binlerce kişiye ulaştık.

Peki neydi bu işin sırrı?

Eskişehir’in cadde ve sokaklarının sesini olduğu gibi yansıttık. Ne kişileri seçtik ne de açıklamalarını kesip biçtik?

Kamuoyunun haber alma özgürlüğüne olan saygımızla hareket ettik.

Şehir Gazetesi internet sitesi, mobil uygulaması ve tüm sosyal medya hesapları ile…

 Salı ve Cuma günleri saat 18:00’de buluşmak dileğiyle…

GÜNÜN SÖZÜ:

İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.

ALBERT EİNSTEİN