14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine geri sayım başladı. Doğal olarak anketler de birbiri ardına yayınlanmaya başladı.

Son olarak ise MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Ocak ayındaki ankette yüzde 45,9 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı, son ankette yüzde 42 olarak ölçüldü. Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,6 oy aldı. Anket sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu 2,6 puan öne geçmiş görünüyor.

***

Peki seçimlere bir buçuk aydan daha kısa bir süre kalmışken bu rakamları nasıl yorumlayabiliriz?

Şu bir gerçek ki; Millet İttifakı’nın Adayı Kemak Kılıçdaroğlu 2,6 puan değil de 6-7 puan önde olsaydı, seçimlerde Cumhubaşkan’ı Erdoğan’ı yenebilme ihtimali güçlü olarak görülebilirdi. Ne var ki şu andaki durum tam anlamıyla bıçak sırtı. Üstelik Sayın Erdoğan henüz sahaya da çıkmadı. Mevcut anket sonuçlarından hareket edecek olursak, Sayın Erdoğan’ın bu farkı çok rahat kapatıp, 3-3,5 puan da fark atması kuvvetli bir olasılık.

İşte bu noktada gözler Muharrem İnce’de olacak. Kılıçdaroğlu kanadından kendi hanesine çekeceği oyların, seçim sonuçları üzerinde büyük etkisi olacağı muhakkak.

Bir anlamda seçimin kaderini de Muharrem İnce belirlemiş olacak…

Yorum sizlerin…

Oy Pusulasında Avantaj Başkan Erdoğan'da 

14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçiminde, Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri belli oldu.

Kura çekimi ile belirlenen sıralamaya göre birinci sırada Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Muharrem İnce, üçüncü sırada Kemal Kılıçdaroğlu, dördüncü sırada ise Sinan Oğan yer alıyor.

***

Peki oy pusulasında bulundukları sıranın, adaylara olumlu ya da olumsuz bir yansıması olur mu?

Bu konuda uzmanlar, ilk sıranın avantaj sağlayabileceğini öne sürüyorlar ki haksız sayılmazlar. Pusulada birinci sırada olan kişinin, kararsız seçmen üzerinde ister istemez bir hakimiyet oluşturabileceği bir gerçek.

Kıran kırana geçmesi beklenen böylesi bir seçimde, oy pusulasındaki yerin bile fazlasıyla önemli olduğunu göz ardı etmemek gerek.

Yorum sizlerin…

GÜNÜN SÖZÜ:

Bir kelime kararını, bir duygu hayatını, bir insan seni değiştirebilir.

  • KONFÜÇYÜS