Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı  tarafından 2 Mart 2024 tarihinde Atışkan Otel’de düzenlenen, Sivrihisar’a Değer Katanlar Ödül Töreninde, plaketler, Sivrihisar’a  eser bırakan, icraatları ile de örnek olan,  Sayın Tayfur BAYAR ve Rahmetli Mustafa ATIŞKAN, Rahmetli Muzaffer DEMİR  ve Rahmetli Osman KUZUCUOĞLU’nun yakınlarına takdim edildi.

             Hayırsever Sayın Tayfur BAYAR, yaptıklarınla övünmeyen ve övülmesini de istemeyen, bir insanımız. Elbette isteğine, saygı duyarız. Ancak Eskişehir’e, hizmet eden, devletin parası ile değil, kendi alın teri ile kazandığı parayı, özellikle çocuklarımıza ve bakıma muhtaç insanlarımıza, hizmet verecek kuruluşlara, harcayan hayırsever Sayın Tafur BAYAR, kamuoyuna tanıtılmalıdır. Tanıtalım ki, ülkemizde ve Eskişehir’de, Tayfur BAYARLAR çoğalsın.

          Hayırsever insanımız, Sayın Tayfur BAYAR, her türlü olumsuzluğa rağmen, hayır yapmakta ve insanları hayır yapması için, teşvik etmekte kararlıdır. Gerekçesi ise herkese, ders olacak niteliktedir.

            Sayın Tayfur Bayar,“Yüce Mevla bize vermişse, biz de, O’nun yolunda, harcamak durumundayız. Zira veren olmayıp, alanlardan veya muhtaç olanlardan olabilirdik. Bu sebeple, bizlere Allah’ın verdiği lütfu, en içten, bir şükürle ödemek durumundayız… Çığ gibi artan bu nüfusa, ne okul, ne de hastane, yetmediği gibi, istihdam yaratmak da çok güçtür. Nüfus planlaması şarttır.  Ayrıca hali vakti yerinde olan iş adamlarımız da, bu alanda, gayret ve çaba göstermelidir” sözlerinin gereğini sürekli hayata geçirdi.

              Eskişehir’e, kazandırmış olduğu, Tayfur Bayar Lisesi ve Safiye Gönül Huzurevi ile ilgili sohbetlerde, hayırsever insanımız, Sayın Tayfur BAYAR’ın, mutluluğu ve aldığı haz, yüzüne, sözlerine yansır, gözleri dolar.

                Hayırsever İnsanımız Sayın Tayfur BAYAR’ın, annesi ve eşinin adına  yaptırdığı,SAFİYE-GÖNÜL HUZUREVİnde, yaşlı insanımız kalıyor. 

              Safiye-Gönül Huzurevi’nin, fiziksel yapısı, yaşlıların ihtiyaçlarına ve ergonomisine  uygun olarak düzenlenmiş, yönetim odası, yatak odaları, oturma salon ve köşeleri, yemek salonu, mutfak, banyo, tuvalet, çamaşırhane ve diğer ihtiyaç duyulan bölümler, yaşlıların tüm özelliklerine, özellikle de ihtiyaçlarının giderilmesine cevap verecek niteliktedir.

               Sivrihisar’da, bulunan 12 caminin minaresi, hayırsever insanımız, Sayın TAFUR BAYAR tarafından 2 defa ışıklandırıldı. Bu hususta telefon eden bir okuyucumuz, “ Sivrihisar’daki cami minarelerimizin, özellikle de Ramazanda ışıklandırılarak, güzel görünüme sahip olması, bize gurur veriyor. Hayırsever Sayın Tayfur BAYAR’a teşekkür ediyoruz” dedi.

            Sayın BAYAR;  Covid 19 hastalığı salgınında Tepebaşı Kaymakamlığı aracılığı ile Tepebaşındaki mağdurlara ve Sivrihisar’a da Sivrihisar Kaymakamlığı vasıtası ile ilçedeki yoksul insanlarımıza maddi yardımda bulundu.

           Yakınlarına plaket verilen, Rahmetli Muzaffer DEMİR tarafından 15 derslikli 3 katlı,  “SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesi” yapıldı. Atışkan ailesi tarafından da 6 katlı “Mustafa ATIŞKAN Karma Yurt Binası, Osman KUZUCUOĞLU tarafından yaptırılan Sıdıka Hanım Lisesi gerçekleştirildi.

             Hayırsever insanlarımız, kim olduğunu ve nereden geldiğini hiç akıllarından çıkarmazlar. Manevi zenginliğin, en kıymetli hazine olduğunu da, hep hatırladılar ve hatırlattılar. Verdikleri her sözü tuttular.

                Hayırsever insanlarımızla, ne kadar gurur ve onur duysak azdır. Onlar Eskişehir ve Sivrihisar’da, birer isimsiz kahramandır. Kent ve ilçenin de velinimetidir.

           Ancak bu lafta kalmamalı ve somut olarak, yaşama alınmalıdır. Hatta Eskişehir’ de ve Sivrihisar’da, bazı caddelere ve parklara isimleri verilmelidir. Onların isimleri yaşadıkça, bu bir eğitim olacak, hayırsever sayısı, daha da artacaktır.           

           Hayırseverler, hayır yaptıkça veya bir eser meydana getirdikçe, daha da mutlu olurlar. İnsan olmanın da onurunu yaşarlar, Nitekim Araştırmacı Elizabeth Dune, "Ne kadar kazandıklarına bakmaksızın, başkaları için, para harcayanların, paralarını sadece kendileri için, harcayanlardan, daha mutlu oldukları belirlendi."  sözleri bu durumun tescilidir. 

             Sivrihisar’a Değer Katanları onurlandıran, SEV,  Eskişehir’de, “VAKIF”, bilincine ciddi katkıda bulunuyor. Vakıf, Başkan Sayın Atila ŞAMDAN döneminde, SEV, Sivrihisar Anadolu Lisesi’nin açılmasına öncülük etti. Bina sağladı; vakıf tarafından onarımı yapılarak, Milli Eğitime kazandırıldı.

             Hayırsever insanımız, Muzaffer Demir’in, katkılarıyla da 16 derslikli SEV-Muzaffer Demir Anadolu Lisesi, 1993 yılında, hizmete girdi. Okulun, ihtiyacı olan öğrenci yurdu ise yine vakfın kurucularından, ATIŞKAN ailesinin katkılarıyla Mustafa Atışkan 300 yataklı modern bir öğrenci barınma yurdu, 1995 yılında hizmete sunuldu.

            SEV’in, verdiği karşılıksız bursun değerini, en iyi bu bursu alan gençler bilir. Çünkü onlar, bu burs sayesinde bir meslek sahibi oldular. Bu alanda da bilinçlendiler. Nitekim karşılıksız burs yardımı alan öğrencilerden, meslek sahibi olanlar, vakıf aracılığıyla onlar da başka gençlere burs yardımında bulunuyorlar.

         Sayın Bekir KALIR ve ekibi, vakfın, her icraatında,  manevi hazzı, hissettiriyor. Belirlenen amaçlar ve hedefler doğrultusunda planlı ve kararlı ve istikrarlı bir çalışma yapıyorlar ve Sivrihisar’a Değer Katanları onurlandırarak da örnek oluyorlar.

            Hayırseverlerimizi onurlandıran, SEV Başkanı Sayın Bekir KALIR, ekibini ve katkıda bulunan,  hayırseverlerimizi kutluyoruz.