Eskişehir’de düzenlenen ‘Gökyüzünün Klasikleri Karadakilerle Buluşuyor’ isimli etkinlikte klasik uçak ile klasik otomobil tutkunları bir araya geldi. 

RENKLİ ETKİNLİK

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı, AutoShow26 Otomobil Sporları ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte “Gökyüzünün Klasikleri Karadakilerle Buluşuyor” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte 19 klasik otomobil Havacılık Parkı'nda, 70 civarında otomobil ise Havacılık Parkı’nın otoparkında ziyaretçilerle buluştu. Özel otomobiller arasında motor ve ses sistemleri modifiye edilmiş olanlar, egzotik ve nadir bulunanlar, özel olarak boyanmışlar ve spor otomobiller de yer aldı. 

PROJEYİ ANLATTI
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Parkımız sadece uçakların görüldüğü, ziyaret edildiği bir park değil. Bilim iletişimi yaptığımız önemli bir alan. Geçtiğimiz günlerde Eskişehirli çocuklarımıza parkımızın hangarında birtakım havacılık ile ilgili temel deneyleri yaptırdığımız setleri sunduk. Önümüzdeki günlerde devam edecek bu proje. Uçaklar nasıl uçarlar, havada nasıl kalırlar. Bütün bunları bilimsel basit deneylerle, simülasyonlarla öğretmeye çalışıyoruz” dedi. AA

Editör: Haber Merkezi