Üç yıl önce kurulan Eskişehir Kayı Boyu Derneği; kültürel, sanatsal ve tarihi organizasyonları ile geçmiş ve gelecek nesiller arasında köprü oluyor.

HER KESİMDEN DESTEK VAR

2015 yılında kurulan ve kısa sürede bir çok üyeye sahip olan Eskişehir Kayı Boyu Derneği, geçmiş yıllarda yüzlerce çocuğu toplu sünnet ettirdi, tiyatro kulübü ile farklı şehirlerde sahneye çıktı ve Yörük Türkmen çalıştayları ile birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştı. Buna benzer birçok faaliyeti daha hayata geçirmeye hazırlanan Eskişehir Kayı Boyu Derneği’nin başkanı Kazım Duman, “Misyonumuz karın doyurmak değil, beyin doyurmak” ifadelerini kullandı. Başkan Duman, faaliyetlerinin halk ve iş adamları tarafından ilgi gördüğünü ve desteklendiğini de belirtti.

MİSYONUMUZ BEYİN DOYURMAK

Üç yıl önce kurulduklarını ve bu süreç içerisinde bir çok organizasyon yaptıklarını dile getiren Eskişehir Kayı Boyu Derneği Başkanı Kazım Duman, “Biz 2015’in son aylarında kurulduk. Ama bunun daha ötesi de var. Resmi kuruluşumuz bu şekilde. Misyonumuz genelde bizim karın doyurmak değil beyin doyurmak. Bu şekilde konferanslarımız da olacak. Derneğimizin amacı tüm Müslüman-Türk halkına hizmet etmek. Yörük Türkmen çalıştayları ile başladık biz bu işe. Derneğimiz, 3 yıldan beri de çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Eskişehirin enlerini seçiyoruz. Yörük Türkmen camiası içerisinde biz de yer almaya çalışıyoruz. Birlik, beraberlik içinde memleketimizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için uğraşıyoruz. Allah’ın izni ile önümüzdeki sene Karacaşehir’de büyük bir toy yapmayı düşünüyoruz. Buna başlamadan önce bütün Yörük Türkmen dernekleri ile beraber hareket etmek için bir toplantı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bizimle beraber katılırlarsa da orada 3 günlük bir yayla şenliği yapmayı düşünüyoruz. Karacaşehir biliyorsunuz Dursun Fakıh tarafından ilk hutbenin okutulduğu yer. Orada böyle bir şölen düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi