Keskin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olan Bağcı’yı kutladı Keskin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olan Bağcı’yı kutladı

Benim anketlerime göre durum çok farklı

Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı partilerine vatandaşlar büyük bir teveccüh olduğunu belirterek, “Anket yapıyorlar ama ben de sahada anket yapıyorum. Benim anketlerime göre durum çok farklı. Çok sürpriz olacak sonuçlar. Durum bizim açımızdan çok iyi, fevkalade iyi. İki türlü iyi, partimizin genel bir yükselişi var kamuoyu da bunu görüyor, ikincisi de sağ olsun vatandaşlarımız beni Vali baba olarak biliyor, seviyorlar sayıyorlar, böyle bir sevgi de var. Tepebaşı’nda Tacettin Sarıoğlu onu da çok seviyorlar. Adaylar olarak da bizi çok takdir ediyorlar. Bu şartlar altında, bizim de tahmin edemeyeceğimiz ciddi bir oy alacağımızı tahmin ediyorum. Yeniden Refah bu seçim çok ciddi bir oy alacak. Yeniden Refah Partisi 2028’e hazırlanıyor, iktidarı devralmaya hazırlanıyor. Bizler de yerel seçimlerde başarılı olursak inşallah, daha kolaylaşacak. Vatandaşın bize büyük bir teveccühü var” diye konuştu.

Mutfaklar yanıyor

Saha çalışmalarını anlatan Çalışıcı, “Vatandaş çok dertli. Daha önceden de vatandaşın hep şikayetleri olurdu ama iş tencereye geldi, mutfağa geldi. Mutfak yanıyor, insanların yüzde 85’i yoksulluk sınırı altında. Yüzde 40’ı da açlık sınırı altında. 10 bin lira maaş alan bir emeklinin, bir de ev kirası veriyorsa, düşünün halini, bu insan ne yapacak? Asgari ücretli ve emeklinin hali perişan. Yoksulluk sınırı 53 bin liraya dayanmış, 53 bin lira ben maaş almıyorum ki, demek ki biz de yoksulluk sınırına gelmişiz. Bu derece yoksulluk sınırı hepimizi aşmış durumda yani. Çok ciddi bir sıkıntı var” dedi.

AK Partililer mesaj vermek istiyor

Çalışıcı şöyle devam etti, “Bir de artık AK Parti’de bir yorgunluk var, bıkkınlık var insanlarda, bir değişiklik de istiyorlar. Bu yerel seçimlerde vatandaş sanki bir mesaj vermek istiyor, bana bunu diyenler oluyor sahada, ‘Sayın Valim ben AK Partili’yim ama bir mesaj vereceğiz, toparlasınlar kendilerini böyle olmaz’ diyorlar. Ekonomik krizin yerel seçimlere yansımaması mümkün değil. İnsanların canı yanıyor. Vatandaşın kendi cebine dayandı iş”

Çok kişi sandığa gitmeyeceğini söylüyor

Kararsız seçmen konusunda konuşan Çalışıcı, “Kararsız seçmen de çok fazla. Arayanlar oluyor, ‘Sizin adınızı duymasak sandığa gitmeyecektik’ diyenler oluyor. Neredeyse yüzde yirmi civarında sandığa gitmeyecek insan gördüm seçim çalışmalarımda. Bunun sebebi ise, insanlar siyasetten umudunu kesmiş hep yalan söylenmiş. Şimdi de tam bir illüzyon var.  Duvarlar kaybolmuş, sosyal medyada her yerde reklam. Uçuruyorlar maşallah, Eskişehir cennet olacak… Siyasi illüzyon bu. İnsanlar siyasetçiye inanmıyor artık. Siyasetçinin itibarı kalmamış”

Yerel seçimlerden umutluyuz

Çalışıcı son olarak, “Yeniden Refah Partisi Türkiye’de umut oldu. Yeni bir umut oldu. Herkesin aklında Yeniden Refah Partisi 2028’de iktidara gelir düşüncesi var. Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı olur düşüncesi var. Çok güzel bir karşılık var. Fatih bey çok donanımlı bir insan. Ben ülkeye çok şey vereceğine inanıyorum. Yerel seçimlerden ise biz umutluyuz. Halkımız hakem, kimine kırmızı kart, kimine sarı kart gösterecek. Sandıklar açılınca göreceğiz”
 

Muhabir: Beste Temel