Üzerimize düşeni yapacağız

Yalaz yerel seçimler sonrası yaptığı değerlendirmede Eskişehir’e hizmet konusunda her türlü diyaloğa açık olduğunu belirterek, “Bizler Eskişehir’in sorunlarının çözümü konusunda kimle görüşmemiz gerekiyorsa, onlarla görüşmek anlamında gerekli, iradeyi ortaya koyarız. Seçim yapıldı, halk tercihini bizden yana kullandı ve seçim süreci orada kaldı. Bundan sonra bizim üzerimize düşen yükümlülükler var ve üzerimize düşeni yapacağız. İktidarın da yapması gereken konularda eğer bizden görüş alınırsa ya da belediye ile iş birliği yapması gereken hususlar olursa bu anlamda da her türlü diyaloğa açığız.

Eskişehir’de birkaç partilimiz ile ilgili iddialar var

CHP Genel Merkezi tarafından, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazı ile 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını bildirdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yalaz, “Bizim partimiz kendi disiplin organları ile disiplin sürecini her daim işletebilen bir partidir. Bu hususta özellikle adaylaşma ve sonrasında olan kırgınlıkların, başka adayların desteklenmesine evrildiği yönünde birkaç partilimizin böyle yaptığı yönünde iddialar var. Genel merkez de bu hususta süreci kendisinin yürüteceğini söyledi. Adaylara, aday adaylarına, aday olup seçimi kaybedenlere kazananlara, hepsine ve bize bu hususta belgeleri ile birlikte iddiası olan kişileri bildirmemiz için talimat geldi. Süreç şuan bu şekilde ilerliyor”

İktidar mesajı alıp ölüm yollarını yapmalı 

Eskişehir’de ilçe yolları ve çevre yolu ile demiryolu bağlantılarının yapılmaması ile ilgili konuşan Yalaz, “İktidarın vatandaşlarımızın kendilerine verdiği mesajı iyi okumaları lazım. Bugüne kadar yaptıkları ayrımcı politikalar, halktan uzaklaşmaları, halkla aralarında geçilemez duvarlar oluşturmaları, vekillerinin ıstakozlu fotoğraflar vermeleri, kendileri şatafat içinde yaşarken halkın içinde bulunduğu durumu göz ardı etmeleri, emekliye 10 bin lira vererek halkı açlığa mahkum etmeleri. Emeklilere işkence ediliyor biz artık öyle görüyoruz. Ve bunlar halkın tepki vermesine neden oldu. Halk Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir ikazda bulundu. Bunun için de gereğini yapmaları gerekir. Eskişehir iki tane güç tarafından yönetilir, sadece belediye şehri yönetmez, belediyenin ve merkezi iktidarın da yapması gereken hizmetler vardır. Belediyelerimiz gerektiği şekilde bu şehri yönettiler ve halktan da teveccühü gördüler. Yerel yönetim anlamında biz üzerimize düşenleri yapıyoruz. İtirazı iyi anlarlarsa iktidar da üzerine düşeni yapar. O nedenle çevre yolunu, demiryolu bağlantılarını, ilçe yollarını merkezi iktidarın yapması gereken bütün hizmetleri yapması anlamında da bir ikazdır bu. İktidarla belediyenin uyumlu çalışması üzerinden hareket ettiler ama halk buna karşılık vermedi, iktidar, iktidar olarak üzerine düşeni yapacak, belediyeler belediye olarak üzerine düşeni yapacak. Çözüm yolu bulunması gereken yollarımızı tamamlanması gerekmektedir”

Eskişehir kamuoyu buna sıcak bakmaz

Odunpazarı bölgesinde Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yapımı başlanan ve aradan geçen 9 yıla rağmen açılamayan ETİ Şehir ve Göç Müzesi, artık TÜGVA Kıraathanesi’ne dönüştürülmesi ile ilgili de konuşan Yalaz, “Vakıflarda amacına uygun kullanılması esastır. Burası kamu kaynakları ile hem de ETİ gibi Türkiye’de bilinen marka bir değerin katkıları ile yapılmıştır. Eğer TÜGVA’ya kıraathane olacağını bilseydi, ETİ yine de bu ekonomik desteği yapar mıydı, cevap ‘Hayır’ olacaktır. Mevzuat ve etik anlamda vakfın amacına uygun şekilde özgülemesi gerekmektedir, bu burada yapılmamıştır. Bu yanlıştan dönülmesi gerekir. Yerel seçim sürecinde de Birlik Vakfı’na yönelik olarak Sayın Nebi Hatipoğlu’nun bazı söylemleri olmuştu. Bu husus Eskişehir kamuoyu tarafından son derece ciddi bir tepkiyle karşılandı. Bu husus da Eskişehir kamuoyunun içine sinmemiştir. Eskişehir kamuoyu buna sıcak bakmaz”

Kadir Çalışıcı: Vatandaşın öfkesi seçimlere yansıdı Kadir Çalışıcı: Vatandaşın öfkesi seçimlere yansıdı

CHP’nin yolu iktidar yoludur

31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Yalaz, “Yerel seçimlerde yadsınamayacak bir başarı elde ettik. CHP şuanda Türkiye’de birinci partidir. Oy oranı ile belediye sayısı ile açık ara birinci partidir. Halkımız bize hem bir başarı verdi hem de sorumluluk verdi. CHP örgütü belediye başkanları ve bütün bileşenleri ile sorumluluğunun farkındadır. CHP’nin yolu iktidar yoludur. Biz milletimizin bize verdiği desteği boşa çıkartmayacağız. Bize oy vermiş vermemiş hiçbir vatandaşımıza mahcup olmayacak politikalarla süreci yönetmeye devam edeceğiz. Bir sonraki seçimde partimizi iktidar yapacağız. Yerel seçimler bitti ama kısa bir süre sonra seçim varmış gibi aynı enerji ve inançla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

İl başkanı olarak elimden gelen bütün gayreti gösterdim

Eskişehir’de başarılı geçen yerel seçim süreci sonrası milletvekilliği adaylığını düşünüp düşünmediği sorulan Yalaz,     “Şu anda CHP İl Başkanıyım. Bu süreçte elimden gelen bütün gayreti gösterdim. 32 yaşında bir genç olarak, CHP iktidarına özlem duyan bir genç olarak il başkanlığını bu süreçte yürütmek dışında bir gayretim yok. İktidar yolunda bir adım daha fazladan katkım olabilirse bu benim için en büyük onur ve mutluluk olur. İl başkanlığını iyi bir şekilde yapmak dışında şu an itibariyle bir amacım yok”

Kaynak: Haber Merkezi