Eskişehir’in merkez Odunpazarı ilçesi Aşağıçağlan mahallesinde çıkan yangında evini, ağılını ve 63 küçükbaş hayvanını kaybeden anne ve kızının yaşadığı mağduriyet Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından gideriliyor.

Eskişehir’de geleceğin müzisyenleri burada yetişiyor Eskişehir’de geleceğin müzisyenleri burada yetişiyor

Anne ve kızını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, aileye gereken tüm desteğin verileceğini ifade etmişlerdi.

Bu kapsamda yangın enkazını kaldıran Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak hayvan ağılını yeniden yaptı. Ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir’in de yer aldığı teslimatta mağdur anne kıza Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevlilerince 30 gebe koyun ve 2 koç, yemlik, saman balyası, yonca balyası ve yem desteği verildi.

Anne Döndü Demirtaş verilen destek nedeniyle mutluluk gözyaşları arasında teşekkür ederek, “Çok üzüldüm ama siz bana ailem gibi oldunuz. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyemize, Başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Bana haklarını helal etsinler. Çok mutlu oldum. Ellerinize, yüreğinize sağlık.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir de “Evet üzücü bir olay oldu ama sizler sağ olun. Mühim olan canınıza bir şey olmaması. Allah bir daha göstermesin. Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Önemli olan yardımlaşma, dayanışma. Yılmaz Hocamızın ve Ayşe Hanım’ın da selamlarını tekrar iletiyorum. Her zaman yanınızdayız.” diye konuştu. 

Ayrıca anne kızın ağır hasar alan evi de yeniden yapılıyor. 

Muhabir: Fatih Arduç