CHP Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Habil Dökmeci Şehir Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Sivrihisar’ın kültürel değerlerinden Sivrihisar’da gerçekleştirmek istediği projelere dair pek çok konuya değinen ve dikkat çeken açıklamalarda bulunan Dökmeci, “Ben Eskişehir’de doğdum ancak babam Aşağıkepenli, çocukluğumdan beri Sivrihisar ile ilişkilerimiz hep devam etti” diye konuştu.

‘’Belediyeciliği Yılmaz Büyükerşen hocamızdan öğrendim’’

20 yıllık belediyecilik tecrübesi olduğunu söyleyen Dökmeci, ‘’Belediyeciliği Yılmaz Büyükerşen hocamızdan öğrendim. Yılmaz Büyükerşen hocamız bize belediyeciliği gösterirken ‘’Kesinlikle siyaset yapmadan belediye hizmeti yapın. İnsanları ayrıştırmayın. Partizanlık yapmayın’’ derdi.

2015 yılından itibaren Sivrihisar’dayım. Ben Yılmaz Büyükerşen’in söylediği gibi hiçbir vatandaşımızı ayırmadan, siyasi ayrım yapmadan çalıştım. Şu an köylerde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz bile bu seçimin siyasi parti seçimi olmadığını ve şahısları değerlendirerek oy vereceklerini söylüyorlar. Bizim Sivrihisar’da ki tamamen eskiye dönük bildiğimiz sağ ağırlıklı seçmenin bu dönem partiye bakmadan şahıs üzerinden oy verebileceğini düşünüyorum. Sivrihisar’da bir değişim olacak’’ dedi.

‘’Sivrihisar Belediyesi personellerine gerekli zamları yapacağız’’

Sivrihisar’a getireceği hizmetlerden bahsederek tarımsal üretimin ve kırsalın yeniden canlandıracağını söyleyen Dökmeci, ‘’Tüm çiftçilere tohum, fidan, fide ve gübre desteği sağlayacağız. Üreticilerimize mühendis desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Belediyemize ait kreş ve Yaşlı Bakım Hizmetleri kuracağız. Sivrihisar Belediyesi personellerine gerekli zamları yapacağız. Sivrihisar Belediyespor’un imkanımız dahilince ihtiyaçlarını karşılayacağız. Parklarda ücretsiz internet hizmeti sunacağız.’’ dedi.

‘’Otogar, kapalı pazar ve hayvan pazarı…’’

Seçimi kazanırsa Sivrihisar’a sunacağı hizmetlerden bahseden Dökmeci sözlerine şöyle devam etti; ‘’İbadethane ve türbelerin bakım ve temizliklerini yapacağız. Sivrihisar'ı inanç turizmi yönünden geliştireceğiz. Otogar, kapalı pazar ve hayvan pazarı projemiz öncelikli olarak işleme alıp çalışmalara başlayacağız. Sokak hayvanları için barınma evleri oluşturacağız.”

‘’Sivrihisar’da akşamüstü kilise pırıl pırıl, camilerimizin ışıkları yanmıyor’’

Sivrihisar’a gerekli özenin gösterilmediğine değinen Dökmeci konuşmasına şöyle devam etti; ‘’9 yıldır Sivrihisar’da kırsal mahallelerin, Günyüzü’de dahil sular idaresi, kanalizasyon, mezarlık işleri, yol bakım ve onarım bunların tamamında koordinatör olarak görev yapıyordum. Hamid Yüzügüllü belediye başkanıydı fakat bizde Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcisi olarak tamamen sahayı yönetiyorduk. Şantiye bizdeydi. O yüzden vatandaşların talepleri sürekli bize geldiği için yerimde oturmayarak 9 yıldır sokaklarda çalıştım. Ama şu an Sivrihisar’da akşamüstü kilise pırıl pırıl, camilerimizin ışıkları yanmıyor. 10 yıldır bu arkadaşlar yönetimde. Türbelerimiz atıl durumda. Temizlemek isteyenlere koruma kuruluna ait olduğunu söylüyorlar. Koruma kuruluna gidildiğinde Sivrihisar Belediyesi’ne ait olduğunu söylüyorlar. Sivrihisar Belediyesi kendi imkanları dahilinde yardım etmeyi bıraktı. ‘’

‘'Sivrihisar’a çok büyük vefasızlıklar yapıldı’’

Son 10 gün içerisinde yaklaşık 13-14 köy ziyaret ettiklerini dile getiren Dökmeci; ‘’Şu an aday olan arkadaş gibi 20 gündür sahada değiliz. Ben 2019’da Sivrihisar Belediye başkan adayı olmuştum seçimi kaybettim. Kaybettikten sonra ertesi gün Yılmaz hocam tarafından tekrar görevlendirildim ve sahada çalışmaya devam ettim. Ben Sivrihisar’a şu ana kadar çok büyük vefasızlıklar yapıldığını düşünüyorum. Sivrihisar’ın kendisine, Sivrihisar’ın halkına, daha önceki değerlerimize vefasızlık yapıldığını düşünüyorum.’’ dedi.

‘’Sivrihisar’da belediye imkanları ile reklam yapıyorlar’’

CHP Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Habil Dökmeci, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Sürekli devam eden bir vefasızlıkları olduğu için, Sivrihisar’da UNESCO listesine başvuru yaptıklarını ve Ulu Cami’yi UNESCO listesine aldırdıklarını söyleyerek küçücük Ulu Cami fotoğrafı ile boy boy kendi fotoğraflarını yayınlatıp Sivrihisar’da belediye imkanları ile reklam yapıyorlar. Şu an halen Sivrihisar’da bu reklamları yapıyorlar. Rahime Tuna hanımefendinin 2014 yılında hazırlamış olduğu projelerle sahaya çıktılar. Bu arkadaşın hiçbir projesi yoktu. ‘’

İzmir hızlı tren projesinden Eskişehir’e hüsran İzmir hızlı tren projesinden Eskişehir’e hüsran

İçine dert olduğunu söylediği konu hakkında Şehir Gazetesi’ne konuşan Dökmeci; ’’UNESCO listesine Fahri Keskin vekilimiz zamanında Adalet ve Kalkınma Partisi başvuru yapmıştır. Her gittiğim köyde bir gün aday olursam bunları anlatacağımı söyledim. Bunu anlattığım zaman insanların yüzünde bir gülümseme oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi adayı olduğum halde bunları dile getirdiğim için teşekkür ediyorlar. Beni iki gün önce Fahri Keskin Bey aradı. ‘Köylerde yapmış olduğun konuşmalar kulağıma geldi bana bu vefayı gösterdiğin için seni tebrik ediyorum ve kutluyorum’ dedi. Hiç kimse reklamlarını yaparak bu arkadaşların bir yerlerde olduğunu düşünmesinler. Aslında büyüklerimizi arkalarına alsalardı başarılı olacaklardı.’’

‘’Bir ilçeye kötülük yap desek bu kadar yapamazlardı’’

Belediye içerisinde yapılan uygulamaların, liyakatsiz seçimlerin ilçeye zarar verdiğini düşünen Dökmeci sözlerine devam etti; “Alternatif yol güzergahı bulmadan merkezde tek yön uygulaması yaptılar. Çiftçilerin hepsi geldiği zaman polis en az 4 bin lira ceza yazıyor. Evleri sokakları restorasyon yapıyoruz diyerek insanları mağdur ettiler. 50 yıllık boyanmayan evlerin cepheleri onlar yaptıktan sonra boyaları dökülmeye başladı. Esnafın iş yerlerine kapı ve pencere yaptılar şu an açılmıyor hiçbiri. Bir ilçeye kötülük yap desek bu kadar yapamazlardı. Şadırvan meydanını beton yığınına çevirdiler, ağaçları kestiler. Şu an görseniz içiniz acır. Bunların ilçeye yaptıkları kötülüklerin karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bazen aday olmasaydık nasıl olurdu diye düşünüyorum. Bunlar kuvvetsiz adaylar karşısında tekrar kazanacaklardı ve kötülük yapmaya devam edeceklerdi.”

‘’Yılların Sivrihisar’ı artık Gönül Dağı olarak anılıyor’’

“Yılların Sivrihisar’ı artık Gönül Dağı olarak anılıyor. Biz Sivrihisar’a hoş geldiniz diyeceğiz Gönül Dağı’na değil. Ziraat Bankası’nın oradan bakıldığı zaman ilçe yemyeşil gözüküyordu. Şimdi nasıl biliyor musunuz? Bütün o ağaçları kestiler. Sivrihisar’ın merkezinde bir tane ağaç bırakmadılar. Ve bu duruma kimse sesini çıkarmadı. Değerlerimizi mahvettiler. İlçe eğitimsiz bir Milli Eğitim Müdürü tarafından yönetiliyor. Ben bunu kabul etmek istemiyorum, isyan etmek istiyorum. Olamaz böyle bir şey diye haykırmak istiyorum.” 

‘’10 yıldır kadrolu meclis üyeleri tarafından yönetiliyoruz’’

“Son zamanlarda Sivrihisar’a kasasında branda afiş dolu bir kamyon getirdiler. Sivrihisar’da gördükleri her yere, bizim fotoğrafımız olsun olmasın afiş asıyorlar. 10 yıldır kadrolu meclis üyeleri tarafından yönetiliyoruz. Padişahlık gibi babadan oğula geçenler var"

Cumhuriyet Halk Partisi Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Habil Dökmeci ve CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Ertaş nazik misafirperverlikleri adına Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve HaberTime Medya Grup Başkanı Murat Keskin’e teşekkür ederken Keskin de adaylara çalışmalarında başarılar diledi. 

Kaynak: Haber Merkezi