Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet Ataç, Aşağısöğütönü Mahallesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi.

PROJELERİNİ ANLATIYOR

Belediye çalışmaları hakkında mahallelilere bilgi veren Başkan Ataç, mahalle sakinlerinin soru ve görüşlerini de dinledi.  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bilgilendirme toplantılarında vatandaşlar bir araya gelerek Tepebaşı Belediyesi'nin proje ve çalışmalarını anlatmaya devam ediyor. Etkinliğin yoğun katılım ile gerçekleştiği adres bu kez Aşağısöğütönü Belde Evi oldu. Buluşmaya Başkan Ataç'ın yanı sıra Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve birim müdürleri, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Aşağısöğütönü Mahalle Muhtarı Ömer Akar ve çok sayıda Belde Evi kursiyeri kadın ile mahalle sakini katıldı.

EN BÜYÜK YATIRIM YAŞAM KÖYÜ

Burada bir konuşma yaparak belediye faaliyetleri hakkında mahallelilere bilgiler aktaran Başkan Ataç ilk olarak Yaşam Köyü’nden bahsederek, “Bu Yaşam Köyü benim 15 senedir yaptığım en büyük yatırım. Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile dünyada eşi enderi olmayan bir merkez haline geldi. Bu işi birlikte yaptığımız büyük belediyeler var; İngiltere’den Nottingham, İspanya’dan Valladolid ve bir de Tepebaşı Belediyesi. Siz destek vermeseydiniz biz başarı dolu bu noktalara gelemezdik, sizlerin desteği ile dünya çapındaki projeleri yakalıyoruz. Burada görüyorsunuz, güneş panelleri var ve altında kiremit yerine özel bir yapı malzemesi bulunuyor. Enerji kayıpları sıfırlanıyor. Doğalgazı ve elektriği en az seviyede kullanılması sağlanıyor” şeklinde konuştu.

BÜTÇE DEĞİL AKIL İŞİ

Konuşmasının devamında Tepebaşı Belediyesi’nin temiz enerji çalışmaları ve bu doğrultuda kazandığı ödüllere de değinen Başkan Ataç, “Türkiye’de elektrikli otobüsü kullanan ilk belediyeyiz, 4 tane otobüsümüz var. Bütçemiz yok belki ama aklımız var. Küçük bütçeler ile büyük işler becerme gayretindeyiz. Bristol’de dünyanın birçok yerinden 100 belediye başkanının arasında, kardeşiniz Ahmet Ataç da vardı. Dönerken, ‘Allah’a çok şükür bizim belediyemiz çok üstün’ dedim. Çok iyi bir belediye olduk, ben de dahil olmak üzere kıymetini bilmemiz gerek” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi