‘Sarıcakaya’nın Kalabağı’ olarak bilinen ve eski adıyla Hacı Gavas suyu olarak bilinen hat, Bozaniç dağı Aliler Deresi mevkiinden yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafeden zorlu şartlar altında getirildi. İmar içinde kalan kısımların yenileme işlemi yapılarak getirilen bu hat sayesinde Sarıcakaya’nın önümüzdeki 100 yıl boyunca su sorunu yaşaması ortadan kaldırılmış oldu. 

İki kilometre uzaklıktan
Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, içme suyunun kaynağına kadar giderek burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İlçe merkezindeki 5 çeşmeden bu suyun kesintisiz olarak akıtılmasının sağlanacağını vurgulayan Güler, “Yaklaşık 100 yıl önce yapıldığı belirtilen ve Kalabak suyuna benzerliğiyle de dikkati çeken bu içme suyumuzun hattını yeniledik. İki kilometre uzaktan Bozaniç kayası eteklerinden çıkan bu hattı tamamen yenileyerek önümüzdeki 100 yıl boyunca su sorununun yaşanmasını ortadan kaldırılmış olduk. Yaklaşık 10 gün sonra ilçe halkımızın kullanımına sunmuş olacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Kaçağın önüne geçtik
Yapılan iyileştirme çalışmalarıyla suyun kapasitesinin artırıldığına işaret eden Güler, “Borularımızı yenilemeden önce su kaçağımız fazlaydı. Şimdi boruları yenileyerek su kaçağımızın da önüne geçmiş olduk. Dünyada su kaynaklarının azalmaya başladığı bu dönemlerde halkımızın da su tüketimi konusunda dikkatli olması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi