Mihalıççık Belediyesi, Yunus Emre Külliyesi'ni ziyaret edenlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak ve bölgenin turizm potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Yunus Emre Mahallesi'nde daha önce belediye hizmet binası olarak kullanılan yapı, kapsamlı bir çalışmanın ardından "Dost Evi" adıyla otel konseptinde hizmet vermeye başlayacak. 25 oda ve 52 yatak kapasitesine sahip olan Dost Evi, Yunus Emre Külliyesi'ni ziyaret eden grupların konaklama ve faaliyetlerinin yanı sıra, ilçeyi ziyaret eden ailelere ve bireysel misafirlere de hizmet verecek.

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Mihalıççık Belediyesi olarak ekibimizle, yoğun bir restorasyon sürecinden geçen Yunus Emre Mahallemizdeki belediye hizmet binamızın restorasyon ve iç mimari dönüşüm çalışmalarını tamamlayarak, Yunus Emre hazretlerinin kabrinin bulunduğu topraklara ziyarette gelen misafirlerimizin en büyük ihtiyaç duydukları konaklama projemizi hayata geçirdik. 19 Eylül 2024 Perşembe günü hizmete açacağımız Dost Evimizin açılışına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz."


Mihalıççık Belediyesi'nin hayata geçirdiği Dost Evi Otel projesi, Yunus Emre Külliyesi'ni ziyaret eden misafirlere konforlu bir konaklama imkanı sunacak. 

Yatak1

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı