Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bu sene hat safhada bir ekonomik kriz var, uzun yıllardır çarşıda esnaflık yapan abilerimiz ‘ben 35 senedir böyle iş görmedim’ diyorlar. Ben de 15 yıldır çarşıdayım, ben de böyle durgun bir sene görmedim. Bizim esnafımız kışın bot satamadı. Bütün botlar ellerinde kaldı. Yazın da işler durgun, fiyatların pahalı olduğunu söylüyorlar. Halbu ki çarşıda ayakkabı fiyatları çok uygun. 300 lira ile 1000 lira arasında ayakkabı satışı yapılıyor. Aynı ayakkabıyı AVM’lerde iki katı, üç katı” 

Yenisini almak yerine tamir ettiriyorlar

Yüksel, “Ayakkabı tamir ustalarımız ise iş yetiştirmekte zorlanıyor. Sabaha kadar açık olan ustalarımız var. Sebebi de insanlar bir ayakkabıya bin lira para vermektense burada tamir ustalarında ayakkabılarını uygun fiyata tamir ettiriyorlar ve ayakkabısını yenileyip kullanabiliyor”

Zincir marketlerin ayakkabı satışı ile ilgili olarak ise Yüksel, “Zincir market sadece ayakkabı değil yakında ev de satmaya başlarlar. Kalitesiz ürün satıyorlar. Bir tane ürün getiriyorlar reklamını yapıyorlar, halbu ki ürünün devamı da yok. Zincir Market Yasası’nın kesinlikle çıkması lazım. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var, Esnaf Bakanlığı kurulmadığı sürece biz bu dertlerimizi hiçbir şekilde anlatamayız” dedi. 

Muhabir: Beste Temel