Yüksel kongrede yaptığı konuşmada, “Umarım şehrimize yakışır barışçıl ve demokratik bir kongre süreci bizimle olur ve birleştirici bir sonuçla buradan ayrılırız. Sandık kapandıktan sonra bu yarış sona erecektir biz yine birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bizim için asıl olan her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi. 

Aday olmaya nasıl karar verdiğini açıklayan Yüksel, “Üç belediye başkanımızın da ismimde mutabık olduğunu ve gençlik kolları başkanlığına aday olmam önerisi bir teklifi geldi. Ben de bu önerinin bir teklif olmadığını ve bir görevlendirme olduğunu düşünerek elbette kabul ettim. Kısa bir seçim çalışması sürecimiz oldu. 10 gün kala adaylık açıkladık, dengeli ve güzel bir yönetim oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şehrin birleştirici gücü olmaya geliyoruz” şeklinde konuştu. 

Öncelikle komisyonları canlandırmamız gerekiyor

Seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları da anlatan Yüksel, “Biz öncelikle bir öğrenci kentiyiz. Üniversite ve lise komisyonlarını yeniden canlandırmamız gerekiyor. Merkezde yapacağımız en önemli çalışma bunlar olacak. Kırsal ilçelerimizde yalnızca iki tanesinde Seyitgazi ve Sivrihisar’da gençlik kolları kongresi yapabildik. Bu aslında yeterli üye sayımızın olmadığını kırsal ilçelerde gösteriyor. Gençlik kolları örgütlenmesini ilçelerde güçlendirmemiz lazım”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı