Yer açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Eskişehir’in bu dönemden önceleri efsane olan kurumu çocuklarımızı geleceğe yetiştirmek, hayat hazırlamak için cumhuriyet değer ve ilkeleriyle var olmuş, eksikliklerine, imkânsızlıklarına rağmen bu döneme kadar getirmişti. 

Gelin görün ki bu yapının kimyası bu dönemde öylesine bir bozuldu ki, eğitimde kalite artık ölçülemez durumda. Çalışanlar arasında liyakat yok edilince huzur, verim ve iş barışı ara ki bulasın vaziyette.

Ülke genelinde ne olumsuzluk meydana geliyorsa Eskişehir’de kat kat fazlası hissedilen bir vaka yaşanmaktadır.

Siyasi iktidarın 22 yıl ömründe 9 Milli Eğitim Bakanı değiştirdiği bir uygulamada, her bakan kendince bir sistemi denemiş, dayatmış ya da denettirilmiş ve bu günler bu plansızlığın sonucu olarak karşımıza çıkmıştır. Biz öncesinde yaz aylarında Eskişehir’de ve Odunpazarı ilçemizde ve mahallelerinde okul plansızlığından bahsetmiştik. Açılmayan, açılamayan, kapatılan, boş tutulan okulları söylemiştik. Devamında okul kayıt döneminde yakın zamanda mevcut Milli Eğitim Bakanının kayıt parası alınamaz söylemine rağmen 
hem yasal kayıt hakkı olanlardan,hem alan dışı yapılan kayıtlarda velilerden istenen yüksek ve can yakıcı meblağlardan bahsetmiştik.

Devamında okullarda yapılmayan planlama, düşünülemeyen bugünler sebebiyle görevli eksiği sonucu yapılamayan temizlik neticesi gelen şikayetlerin sayısı bir hayli fazla, bunu izliyor, yaşıyor, görüyoruz.

Deri koltuğunda oturup, günün tadını çıkarıp, protokollerde kendini gösterip sorumluluğu olan alanda sıkıntıları duymayıp, duyduklarında gördüklerine gıkını çıkaramayıp iş yandaş atamaya,kollamaya gelince çok rahat imza atan çok kıymetli çok sevgili ve çok muhteşem inanın adını bile bilmediğimiz İl Milli Eğitim Müdürüne buradan sesleniyoruz…

Sen Eskişehir insanına bugün değil de ne zaman hizmet edecek, bu insanların sana emaneti evlatları bugün değil de ne zaman düşüneceksin? Sıkıntıları, eksikleri, dertleri ne zaman bitireceksin Sayın Müdür? Gerçekten üzülüyoruz, gerçekten kahroluyoruz. Yukarıdan aşağıya insanlarımızın sesini duymayanlara, insanımızın derdine çare olmayan, çözüm üretmeyenlere inanın ne diyelim bilemiyoruz”

Siyasi referansı olduğunuz bürokratlarınızı bir zahmet ikaz edin

Yer açıklamasına şöyle devam etti, “Sayfa sayfa Eskişehir’i yatırıma boğduklarını söyleyen, hizmet bizim işimiz diyenlere de Milli Eğitim öncelikli iki kelime lafımız var.

Siyasi referansı olduğunuz bürokratlarınızı biraz zahmet ikaz edin ve sorumluluklarını, vazifelerini hatırlatın.

Okullar çözemediğiniz temizlik probleminden dolayı salgın hastalık riskiyle karşı karşıya haberiniz olsun.

Devamında çatır çatır gayri resmi kayıt parası istenen, parası, imkanı olmayıp da okul kapısında çocuğunun yüzüne bakamayıp, kahrolan anne babalar hiç mi umurunuzda değil hatırlatalım.

Hiç mi vicdanınız bunu hissetmiyor ya da bunca yazılan çizilen ve söyleneni duymuyor musunuz? Ya da duyuyor, işinize mi gelmiyor? Ya da verecek cevabınız mı yok veya bildiğiniz halde göz mü yumuyorsunuz?

Sebeple bırakın sanal gündemleri bırakın pembe lafları bırakın gerçek dışı vaat ve söylemleri

İnsanımız, evlatlarımıza değerlerimize geleceğimize sahip çıkın, yaşanan sorunlara, dertlere, tasalara eğilin diyoruz”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı