Yer açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Seyitgazi İlçesi Arslanbeyli Kırsal Mahallesinde bulunan köy ahalisinden Ülkü-Gazi Yeşil’in evladı Piyade Astsubay Onur Yeşil 18 Ağustos 2005 yılında Hakkari- Çukurca’da Şehadet’e ermişti.
2006 yılında dönemin Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’nın Maliye Bakanı Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtanın teşvik ve talimatlarıyla Doğduğu köyün girişinde 9,5 dönümlük bir alan kamu kurumlarının işbirliğiyle Şehit Piyade Astsubay Onur Yeşil Parkı olarak oluşturulmuştu.

Açıldığı yıldan 2018 yılına kadar gerek köy ahalisi, gerek köyde türbe ve külliyesi bulunan Sücaaddin Veli Hazretlerini ziyarete gelen Türkiyenin her tarafından insanlar, gerek yol üzeri olması sebebiyle gelen geçen yolcularca süreklilikle ziyaret edilmiş,dinlenme ve soluklanma alanı olarak tesis edilen ekipman, yapılar kullanılmıştır.

Zaman içinde değişimler ve bilinmeyen sebeplerden dolayı park sahipsizleşmiş şehit ailesinin eksiklikler ve arıza bakımlarla ilgili kurumlara talepleri dikkate alınmamış, duyarsız kalınmış ve hiçbir şekilde sorumluluk alınmamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanının Eskişehir ziyaretlerinde talimatlarıyla açılan ve parktaki çeşme ile sulama sistemine su sağlayan derin kuyu su pompası arızası yapılmamış ve park kurumaya terk edilmiştir.

2018 yılında OEDAŞ parkın aydınlatmasının elektriğini kesmiştir.

Park ekipmanları bakımsızlıktan işlev kaybetmektedir.

UluÖnder Atatürk’ün büstünün durumu hoş olmayan bir durumdadır.

Park içinde dikilen ve Şehidimizin ailesinin bakımıyla büyütülen ağaçlar kurumaya yüz tutmuş durumdadır.
Şehit ailesinin sıklıkla, ısrarla konuyu ilettikleri hiçbir makam parkın durumuyla ilgili adım atmamış yada konuyla ilgilenileceğini söylemelerine rağmen harekete geçmemişlerdir.

Buradan çağrı yapıyoruz vatan için, millet için canını vermiş bir evladın aziz hatırası ile ismini yaşatmak bu kadar zormudur? Şehide ve gözü yaşlı ailesine karşı sorumluluk üstlenmek görev olmasına karşın yapılmıyorsa, vicdanen muhatap olmak gerekmez mi?”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı