Yer açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Geçtiğimiz hafta planlı parti programımız sebebiyle sizlerle gündem olan Sazova Mahallesinde Büyükşehir Belediyesince düşünülen petrol istasyonu ve bu projeye özellikle iktidar muhataplarınca verilen tepkiler üzerine İYİ Parti olarak görüş belirtmemiştik.

Eskişehir şehir merkezinde bulunan 41 adet değişik marka bayiliği altındaki akaryakıt istasyonu olduğunu ve bunların yaklaşık yüzde 40 oranındaeski milletvekili, eski belediye başkanı, eski milletvekili adayları, eski belediye meclis üyesi, il- ilçe  yönetim kurulu üyesi profiline dahil iktidar partisi mensuplarına ait olduğunu belirtelim. Mevcutların fiziki durumları ve yapılma süreçleri,zamanları beraberinde incelenip, devamında iktidar iddiası olan “bölgedeki insanların istememesi veotopark alanı kaybedilecek, yeşil alan ihtiyacı var iddiaları” sebebiyle çelişkiye düştükleri ortaya çıkmıştır.

Benzin istasyonu bölgesinin olduğu Sazova Mahallesi bir gelişim bölgesidir. Belediyelerin eleştirdiğimiz en net nokta olan bir türlü halledilmeyen kat artırımı sebebiyle istenilen ivme yakalanamamış ve bölge insanı yapılacak her yeni yatırımı artı değer olarak görmektedir.

Mahalleye yakın bir alanda 2017 yılında Büyükşehir Belediye Meclis çoğunluğu iktidar partisindeyken,yine iktidar partisi milletvekiline ait bir benzin istasyonu projesi meclis gündemine gelmiş ama sonra geri çekilmiştir. Bunu hatırlatalım istedik.

Sazova Mahallesi yeşil alan ve görünüm olarak şehrimizin en yeşil bölgelerinden biridir, bölgede otopark olarak Eskişehir Atatürk Stadyumu otoparkı ve Sazova Bilim Deney Parkı otoparkı büyükkapasiteli olarak bulunmaktadır. Yani o bölgede otopark ihtiyacı var denilirse bizde derizki!Beyler siz nerede siyaset yapıyorsunuz deriz?

Bölge insanlarının kat artırımı sonrası en büyük ikinci beklentisi mahalleye değer katan esnafın işini hareketlendiren, ancak oluşan yoğun trafiğin akışınınana güzergahlar belirlenerek, yoğunluk günlerinde denetlenerek düzenlenmesidir.

Eskişehir sporumuzun maçlarının olduğu günlerde başlama ve bitiş süreçlerinde uzun süre mahalle içinde trafik kilitlenmesi, stadyum otoparkına rağmen hassas düşünemeyen hemşehrilerimizin gelişi güzel araç bırakması mahalleli hemşehrilerimizde rahatsızlık yaratmaktadır.

Vatandaşlarımız yapılması düşünülen benzin istasyonu konusuna bu yönden bakmaktadırlar”

Bu sorunlara bakın… 

Yer açıklamasına şöyle devam etti, “Uzun yıllar tek yoldan girilip yine mecburiyetten o yoldan çıkılabilen Sazova Mahallesi gelinen günde makus talihini yenme aşamasında olup Karabayır Bağları tarafından açılan Ziraat Caddesi ve Enginay Caddesi oluşturulmasıyla, Stadyum ve Bilim, Deney Parkı ile Ulusal Egemenlik Bulvarının yapılaşmasıyla, Türk Dünyası Kültür Merkeziyle, MiniaTürk alanıyla ve Mahallede bulunan Devlet okulunun eğitim kalitesiyle ivme kazanmışken atıl bir alanda yapılması düşünülen yatırıma bölge insanlarının bir itirazı yoktur diyoruz.

Buradan bir siyaset çıkarma çabasının tamamen konusuzluk, engel olma yada esas konular olan ekonominin çok kötü gidişi, sığınmacıların artık gizlenemeyen sosyal zarar etkisi, yasaklar, yolsuzluklar, adam kayırmalar yanlış politikalar acı gerçeğiyle dururken, bunlar savunulamazken,ellerinde eleştiri malzemesi, konuşma sebebikalmayınca, kala kala bir benzin istasyonu kalmıştır diye düşünüyoruz.

Son tahlilde diyoruz ki buradan siyaseten bir sonuç çıkmayacaktır. 

Ey iktidar gerçeğe, gerçekleşene, yaşanana dönün. Millete dönün, milletin derdiyle ilgilenin. 

Konu arıyorsanız!

Eskişehir Rumeli Derneği Kızılinler Termal Projesi bakanlık bürokrasisini aşıp tahsis kapsamına giremiyor, ona bir bakın, Toki Kdv’leri yüzde 10 bunu çözün, Kurtuluş Kapalı Pazar yeri hala bürokrat masasında onu çözün, Mısır üreticisine son anda yaptığınız ithalat oyunu sebebiyle fiyatlar aşağıya doğru gidiyor ona bakın, Hobi bahçeleri facia boyutunda ona bakın, Meclis Başkanınız ve Ortaklarınızın hareketleriyle cesaret bulan Bölücüler tekrar kıpırdanıyor ona bakın, Ülke genelinde sokaklar güvensiz, Hayvanlar toplu katlediliyor ona bakın diyoruz”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı