Yalova, İstanbul'a yakınlığıyla ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehirdir. Marmara Denizi kıyısında yer alan bu şehrin toplam 6 ilçesi bulunmaktadır. Yalova hem küçük hem de çok sevimli, mutlu olunabilecek bir şehirdir. 

Osmanlı zamanında da aktif şekilde kullanılan ve şehrin Osmanlı toprarına girmesiyle beraber Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun temellerinin atıldığı çok önemli bir yerdir. Yalova tarihte bir olayla daha anılır ki bu da; yürüyen köşk olayıdır. 

Pekçok ana tanıklık etmiş Yalova ilinin insanları Yalova’yı terk edip başka şehirlerde yaşamak istemezler fakat Yalova’da Yalovalılar kadar kalabalık bir nüfus vardır ki onlar; Erzurumlulardır.

Erzurum ile Yalova Türkiye’nin iki ayrı uç noktasıdır. Bir şehir Türkiye’nin batısında diğeri de doğusunda iken Erzurumluların Yalova’yı yaşamak için seçmesi enteresan bir durumdur. Fakat yaşam koşulları ve ekonomik olanaklar göz önünde bulundurulduğunda bu durum normal karşılanmalıdır nitekim Yalova ilinin konumundan dolayı ticari olanakları daha güçlüdür.

Peki sizin Yalova’da yaşayan tanıdıklarınız nereli?

Kaynak: Haber Merkezi