Mustafa Kemal Atatürk, ‘Yalova benim kentimdir’ demiştir ve her zaman Atatürk’ün doğaseverliğini gösteren o meşhur olay, bir ağacı kesmemek için evin taşınması olayı Yalova’da yaşanmıştır. Böylece Yalova bu örnek hadiseyle anılır ve her zaman Atatürk’ün izinde doğaya değer veren bir şehir olmuştur. Sahip olduğu doğal ve yemyeşil örtüsünün yanında doğal su kaynaklarına da ev sahipliği yaparak termal tesisleri sayesinde turizmin canlı olduğu bir yerdir. 

Her geçen gün gelişen Türkiye’deki 81 ili Avrupa şehirleri ile benzeten yapay zeka teknolojisi, İstanbul’u Roma ile, Bursa’yı Grenoble ile Kocaeli’ni ise Rotterdam ile benzetmiştir. Türkiye’nin en küçük ama her köşesi ayrı güzel şehri Yalova’yı sizce hangi Avrupa şehri ile benzetmiştir? Cevabı için İsviçre semalarına gidiyoruz.

Yalova İsviçre’de bulunan Montrö şehrine benzetilmiştir. Montrö de kendi gibi küçük bir şehir olan Yalova’ya benzer. Her iki şehir de yüzölçümü bakımından en küçük şehirler arasında olsa da dopdolu şehirlerdir. Montrö tarihi ve mimari özellikleriyle değerli bir şehirken, Yalova ise doğal güzellikleri ile kendinden sık sık bahsettirir. Montrö Cenevre Gölü’nün kıyısında olmasından dolayı eşsiz bir mavilik ile yeşil uyumuna erişirken, Yalova Boğaza kıyısı olan, hem yazı hem kışı tüm güzellikleriyle yaşayan etkileyici bir manzaraya sahiptir.

Montrö ve Yalova’nın birbirine benzer iki şehir olmasını siz nasıl buldunuz, sizce Yalova en çok hangi Avrupa şehrine benziyor?

Kaynak: Haber Merkezi