6 Ekim’de gerçekleşecek olan CHP Eskişehir Gençlik Kolları Kongresi ile ilgili konuşan Yalaz, “Adaylarımıza başarılar diliyorum, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gidiyor, gençlik kolları seçimlerine olan ilgi ve alaka da bunun göstergesi, iki adaya da başarılar diliyorum” dedi. ‘Hangi adayın kazanması sizin için önemli mi’ sorusunu yanıtlayan Yalaz, “Gençliği toparlayacak bir adayın kazanmasını diliyorum. Benimle uyum içerisinde çalışması da önemli ama her kim kazanırsa kazansın tabi ki de çalışırız, bir sıkıntı yok” dedi. 

Ben bunları normal karşılıyorum

Gençlik kolları kongresi öncesi yapılan açıklamalarla ilgili Yalaz, “Seçim öncesi böyle durumların olması Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinin tabiatı ve doğası gereği normaldir. Seçim öncesi olabilir, sıkıntı yok, ben bunları normal karşılıyorum. Seçimden sonra kim kazanırsa, onunla birlikte hep birlikte iktidara doğru yürüyeceğiz” yanıtını verdi. 

Lütfen oylarınızı kullanın

Yalaz kongrede oy kullanacak gençlere ise şu şekilde seslendi, “Lütfen seçime gelin, oylarınızı kullanın. Gençlerimiz seçime ilgi alaka göstersinler. Daha çok politika yapsınlar, sadece politika yapmakla kalmayıp politika da üretsinler. Gençlerin aktif olarak siyaset yapması lazım. Çünkü ülkenin geleceği bu iktidar devam ettiği sürece iyiye gitmiyor. Ülkenin geleceği de en çok gençleri ilgilendiriyor. Geleceği daha iyi hale getirmek de siyasetten geçiyor. Gençlerin politika yapmaları, siyaset üretmeleri lazım ve daha çok parti etkinliklerine gelmeleri lazım” 

Yalaz seçim öncesi yaptığı değerlendirmede son olarak şu ifadelere yer verdi, “Uyum içerisinde çalışabileceğim bir ekip olmasını diliyorum. Gençlerin kararına da saygı duyarız. 33 yaşında genç bir il başkanı olarak gençliği toparlamayı, gençlik örgütlenmesine katkı sunmayı da kendime bir görev biliyorum”

Kaynak: Haber Merkezi