Yağ çekme sorunu, patlıcan kızartmasının tadını kaçıran bir faktör ve birçok mutfak severin karşılaştığı durum. Patlıcanın yağ çekmesi lezzetinin üzerine bir gölge düşürebiliyor. Patlıcanın aşırı yağlı olmasından dolayı rahatsız olanlar için etkili püf noktalarını anlatıyoruz.
Patlıcanın yağı çekmemesi ve rengini koruması için başvurabileceğiniz yöntemler şöyle sıralanabilir.
İşte ilk püf noktası... Patlıcanları tuzlu su yerine şekerle marine edin. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanlarının üzerine şeker serpin ve 10 dakika bekletin. Bu yol hem yağ çekimini engeller hem de patlıcanın hafif acı tadını giderir.
Diğer yöntemde ise kızartma yağına biraz sirke ekleyin. Eklenen sirke, patlıcanların fazla yağ çekmesini önler.
Üçüncü yöntemde patlıcanları kızarttıktan sonra, kısa bir süreliğine ılık suya koyun ve hemen çıkarın. Sonrasında patlıcanların kurumasını bekleyin. Bu ayrıca yağ miktarını azaltmada etkili bir yöntemdir.
Patlıcanın yağ çekmemesi için son püf noktası ise şöyle… Eğer patlıcanları bütün olarak kızartmayı düşünüyorsanız, sap ve baş kısmını kesmeyin ve bu şekilde kızartın. Böylece patlıcanlar çok daha az yağ çekeceklerdir.