Volkan 2024 Tatbikatı, 2025 yılında NATO Müttefik Reaksiyon Kuvveti Hava Unsur Komutanlığı görevini devralacak olan Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi'nin sertifikasyonu için önemli bir adım oldu. Aynı zamanda, personelin bilgi ve tecrübesini artıran değerli bir eğitim fırsatı sundu.

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'ne önemli isimler katıldı. NATO Hızlı Konuşlanabilir Kolordusu (NRDC-ITA) İtalya Komutanı Korgeneral Lorenzo D'Addario, NATO Hızlı Konuşlanabilir Kolordusu (NRDC-T) Türkiye Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Güney Çokuluslu Tümeni/İtalya Komutanı Tümgeneral Massimiliano Quarto, Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Tümgeneral Ertunç Ertufanlı, NATO Müttefik Hava Komutanlığı Kurmay Başkanı Plan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Serkan Dan, CAOC Torrejon Hava Harekât Merkezi Direktörü Tuğgeneral Paulo Americo Da Costa, İngiltere Hava Ataşesi Yarbay Elizabeth May Norton ve NRDC-ITA Hava Harekât Hücresi Direktörü Yarbay Massimo Pinardi de Eskişehir'deydi.

Volkan 2024 Tatbikatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO arasındaki iş birliğini güçlendiren, personelin kabiliyetlerini artıran ve uluslararası askeri ilişkilerin pekişmesine katkı sağlayan önemli bir etkinlik olarak değerlendiriliyor. 

Volkan Detay1Volkan Detay2

Muhabir: Fatih Arduç