Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından hava tahmn raporu yayımlandı. Rapora göre, kent genelinde havanın, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.  Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden genellikle orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra saatte 30 ila 50 kilometre hızla kuvvetlice eseceği öngörülüyor.

Öte yandan, Eskişehir'de en yüksek hava sıcaklığının 38 derece ile Sarıcakaya ve 36 derece ile Mihalgazi ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.

Valilik de uyardı

Eskişehir Valiliği vatandaşları gök gürültülü sağanak yağışlara dikkatli olunması konusunda uyardı. Uyarı mesajında "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün öğleden sonra ilimiz çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, anı kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Başlama-bitiş zamanı: 14.07.2024 - 13:00 14.07.2024-19:00" ifadelerine yer verildi.

Valiuyarı

Muhabir: Beste Temel