Eskişehirspor Futbol Şube Sorumlusu Safa Üstünbaş, transfer sezonunu ve gelecek sezona dair değerlendirmelerde bulundu. hazırlık maçlarını değerlendiren ve takımın performansının memnun edici olduğunu ifade eden Üstünbaş, “Dördüncü maçımızı oynadık. İlk maçımızda 3.Lig Uşakspor ile karşılaşmış, ilk maçımız olmasına rağmen iyi bir mücadele göstermiştik. İkinci ve üçüncü maçlarda bize göre biraz daha zayıf alt lig takımlarıyla oynadık. Bu dördüncü maçımızdı. Keçiören Bağlum geçen sezon Süper Amatör Ligden Bölgesel Amatör Lige yükselmiş bir ekip. İyi de kadro kurmuşlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Bizim açımızdan da diri ve iyi bir maç oldu. Zorlu bir müsabaka geçti. Ölçü olacak maçlardan biriydi. Yine kazandık. Kazanma alışkanlığımızı şimdiden hazırlık maçlarında sergilemek önemli diye düşünüyorum. Yavaş yavaş mevkiler oturmaya başladı. Oyuncular birbirini tanımaya başladı. Antrenman temposu hiç düşmedi. Artarak devam ediyor. Aslında biraz yorgunlardı. 45 ve 50’nci dakikalarda futbolcuların yorgunluklarından dolayı şu anda. Biraz performansımız düşüyor Ama çok normal. Hoca antrenman temposunu baya yüksekte tutuyor. Hazırlık maçlarında bunlar olağan şeyler. Maçların temposu aynen böyle devam edecek. Haftada ikiye üçe çıkaracağımız zamanlar olacak. Son haftaya kadar bu tempoda devam edip 10 ile 12 arası maç yapmayı planlıyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur” dedi.

3 maç içerde, 1-2 maç dışarda

Planlanan hazırlık maçlarında değinen Üstünbaş, “Ayın 18'ine kadar bütün hazırlık maçlarını aldık. 11 Eylül Çarşamba günü İnegöl Kafkas gelecek buraya. 14 Eylül Cumartesi günü Alpagut Sümerspor ile oynayacağız. 18 Eylül'de de İstanbul Bölgesel Amatör Lig ekibi Nişantaşı geliyor. Tüm maçlar Eskişehir'de olacak. 18'inden sonraki maçlarda oyunculara biraz değişik olması açısından, bir iki maç dışarı gitmeyi planlıyoruz. Afyon ve Bolu'da kamp yapan takımlar var. Onlardan biriyle hazırlık maçı alınırsa, onların sahasında ya da kamp yaptıkları yerde oynamayı planlıyoruz.

18'inden sonrası için böyle bir planımız var” diye konuştu.

Dört dörtlük bir transfer sezonu geçirdik

Transfer sezonunu değerlendiren Üstünbaş, başarı bir transfer sezonu geçirdiklerini ve mücadeleci ve koşan bir takım olduklarını söyledi.

Üstünbaş, “17 transfer yaptık. İki tane geçen seneden takımda kalan oyuncumuz var. Erdin ve Uğurcan. Beş tane de alt yapımızdan monte ettiğimiz oyuncu var. Denenmeye alınan Mert'in durumuna bakılacak. 25 kişiyiz şu an. Transferi kapattık diyebilirim. Çok ekstra bir durum sakatlık olmadıkça, transfer yapmayı düşünmüyoruz. Takımın değişmeyecek olması, oturmuş olması bizim için bir avantaj teşkil edecek. Taraftarlarımız sahada basmadık yer bırakmayan bir takım görecekler. Bunun sözünü net bir şekilde verebilirim. Çok mücadeleci, çok koşan basan bir takımız.

Orta sahada ve hücum tarafında hücum presini çok ciddi yapan ve ayaklarını yere basan bir takımımız var. Şu an baktığımızda şurası zayıf, şurası kaldı diyebileceğimiz bir bölge de yok. Bence dört dörtlük bir transfer sezonu geçirdik. Taraftarlar müsterih olsunlar." dedi.

Kaynak: Spor Servisi