Eskişehir trafiğini rahatlatacak çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Ünlüce, “Çevre yolumuz yok ki konuşulsun, çevre yolumuz yok, olsa konuşacağız. Şehir içi trafiği ile ilgili bulvarlar açıyoruz, şehrin içinde pek çok bulvarı yeniledik, kavşak çalışmalarımız devam ediyor, bisiklet yolu yapımı ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Toplu taşımayı cazip hale getirerek bireysel araç kullanımını azaltmaya çalışıyoruz. Yine çevre yolunun Güneyinde kalan kısmında Şehir Hastanesi’nin önünden geçen kısımda ikinci bir yol yapacağız orada. O yol da çevreyolunun yükünü biraz alacak ama tabi öncelik bu şehre bir çevreyolu lazım” dedi.
Kentsel dönüşüm hepimizin işi
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sık sık gündeme gelen, ‘kentsel dönüşüm kimin işi’ tartışmalarına da son noktayı koyan Ünlüce, “Kentsel dönüşümle ilgili şunu söylüyorum, görevden kaçmayalım, birbirimizin üzerine yeni yükler yüklemeyelim, kentsel dönüşüm hepimizin işi. Ama kentsel dönüşümün özellikle afetle mücadele anlamında, düzenlendiği yasal müeyyide, 6306 sayılı kanunda tanımlanmış. Buradaki tanım da yetkiyi Bakanlığa veriyor. Bizim burada yapacağımız iş Bakanlığın bu konudaki kararlarını beklemek, sonrasında da eğer bize düşen bir görev varsa, bize herhangi bir yetki verilirse bunlarla hep birlikte yol yürümeye devam etmek”
Açıklanan sayılar hiç iyi değil, kötü durumdayız
Ünlüce açıklamasına şöyle devam etti, “Ben konuyu Bakanlığı, il müdürlüğünü, belediyeyi suçlayarak, vatandaşı suçlayarak bir yere varamayacağımız açısından ele alıyorum. Bu nedenle herkesi göreve davet ediyorum, burada hepimiz görevliyiz, yarın bir deprem olduğunda bunların hiçbir önemi kalmayacak kim sorumluydu, neydi diye. Bir sürü vatandaşımız can kaybedecek. AFAD’ın bu konudaki raporları çok önemli. Eskişehir’de 6.7 civarında bir deprem olduğunda ne gibi yıkımlar olacak, ne kadar ölümler olacak bunlar artık açıklıkla önümüze konuyor. Bu saatten sonra yapacağımız iş birbirimizle hiçbir ayrışma ve kavgaya girmeden hep beraber yol yürümek. Açıklanan sayılar hiç iyi değil, kötü durumdayız. Şehrimizde parsel bazında dönüşümler yapılıyor, aslında 99 sonrası yapılan binalarda çok fazla risk görmüyoruz, 99 öncesi yapılan binaların dönüşmesi gerektiğini de hepimiz biliyoruz artık”